Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøm tok sesongens første seier

Når du ligger sist på tabellen spiller det ingen rolle hvordan du vinner tre poeng

For Lillestrøm var seier overordnet alt og mye viktigere enn en god prestasjon mot Start. Sånn ble det.

ENDELIG LSK-SEIER: Lillestrøm var gode før pause, forsiktige i andre omgang, men vant årets første trepoenger veldig fortjent. Og det var det eneste som betydde noe på Åråsen. Når du ligger sist på tabellen ved avspark spiller det ingen rolle hvordan det ser ut bare du vinner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ENDELIG LSK-SEIER: Lillestrøm var gode før pause, forsiktige i andre omgang, men vant årets første trepoenger veldig fortjent. Og det var det eneste som betydde noe på Åråsen. Når du ligger sist på tabellen ved avspark spiller det ingen rolle hvordan det ser ut bare du vinner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm-Start 1–0 (1–0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm hadde femten lag foran seg på tabellen da avsparket gikk på Åråsen. Nå har de ni etter en god Erling Knudtzon-involvering, litt målgivende flaks og en enkel scoring for Thomas Lehne Olsen. Det gjør en tung vår plutselig levelig for LSK-trener Arne Erlandsen. Som likte det han så før pause, sikkert ble litt nervøs da Start fikk lov til å reise seg en smule i andre omgang, men som likevel kom ut på topp.

Det var ikke bare fortjent.

Det var det alt handlet om.

POENG BYGGER SELVTILLIT, spesielt når du ligger sist og bare har vunnet ett av de ni første. Derfor var det ikke fotballens innhold og spillemessige prestasjon som var Lillestrøms fokus i sesongens fjerde kamp. Det eneste som betydde noe var resultatet. Og med seier etter en godt gjennomført førsteomgang, pluss en andreomgang der frykten for å søle bort nye poeng gjorde hjemmelaget i overkant forsiktige, har en smule ro senket seg over Sportsklubben på Romerike.

Det hjelper på tabellen.

Det hjelper på humøret.

EN DIREKTE DÅRLIG kamp mot Bodø/Glimt (1-3), en uheldig hjemmekamp med to keepertabber mot Sarpsborg (2–2) og en sånn passe bortekamp mot Kristiansund (1–2) der enda en keepertabbe hang plutselig merkelappen "keeperproblem" på Lillestrøms sesongstart. Først slapp Marko Maric inn to stygge blemmer. Så overtok Matvei Igonen og slapp inn en tredje. Og det blir ikke lave skuldrer av sånt, bare nerver, angst og anspent fotball.

Da ledelsen fra første omgang skulle forsvares til seier så du hvorfor.

I FJOR HADDE Lillestrøm bare fire poeng etter åtte kamper (1-1-6). Da blåste de den ene sjansen etter den andre. Så langt i år har mangelen på kvalifiserte målsjanser vært lagets problem. Pluss keeperne, da – du vinner jo ikke poeng med åpent mål. Men mot Start, da Lillestrøm var gode, sto høyt og gjenvant ballen mot et naivt bortelag, kom også sjansene før 1–0 kom på den fjerde muligheten.

Så lenge initiativet og viljen til å styre kampen var større enn frykten for å tape den, var Lillestrøm gode.

Da laget tilsynelatende begynte å tenke konsekvenser mistet de grepet.

DET ER ALLTID farlig, uansett hvem du møter. Hadde Marc Dempseys unge Start-mannskap hatt litt mer kraft og kjøtt på beinet kunne det fort blitt poengtap denne kvelden også. Men selv om bortelaget løftet seg fra naiv juniorfotball der det ene balltapet etter det andre tok dem på vei fram i banen de første 45 minuttene, hadde de aldri gjennombruddskraft nok til å bli skikkelig farlig.

Det ble bare lettbeint og nesten.

Det skal Lillestrøm være glad for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!