Når du misser grovt og blir nummer to - da er du verdens beste Jansrud

Morten P. kommenterer.

VERDENS BESTE:  Morten Pedersen mener Kjetil Jansrud er verdens beste for øyeblikket. Foto:AP Photo/John Locher/NTB Scanpix.
VERDENS BESTE: Morten Pedersen mener Kjetil Jansrud er verdens beste for øyeblikket. Foto:AP Photo/John Locher/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Jansrud (29) vant ikke det fjerde fartsrennet på rad. Men han beviste at han kan vinne verdenscupen sammenlagt.

NÅR DU LEVER av å kjøre på ski i over ett hundre kilometer i timen sier det seg selv at det kommer en feil eller tre. Det er ikke mulig å være perfekt under slike omstendigheter og arbeidsforhold. Men jo mer du våger, jo sterkere du er og jo oftere du har kjørt de traseene som skaper de store heltene i alpin skisport, jo fortere går det.

Sper du et skadefritt år inn i den miksen har du svaret på Kjetil Jansruds voldsomme opptur og suksess i 2014.

ØSTERRIKES HANNES REICHELT var tilnærmet perfekt og fikk tidlig snøkontakt etter den tunge kompresjonen mot slutten av Beaver Creeks tekniske og meget krevende Super G. Kjetil Jansrud, som var foran østerrikeren i det skia forlot bakken etter rundt et minutts kjøring, var det ikke. En liten feil vil sikkert mange si, det er jo som sagt umulig å være perfekt.

Men når du taper godt over et halv sekund i en passasje er feilen gedigen.

SAMTIDIG ER DET sånt som skjer i disse hastighetene. Og derfor henger ikke Kjetil Jansrud med hodet. Nei, han ble ikke den første som vant alle rennene i Nord Amerika (Lake Louise og Beaver Creek). Men han ble nummer to og tok 80 nye poeng i verdenscupen. Og det er ikke ubetydelig når man vet at fellesnevneren for alle som vinner tre verdenscuprenn på rad er det absolutt alle alpine skiløpere har som den ultimate drømmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer