- Når du redder et straffespark og så på overtid har tre redninger, er du god

Van Gaal om De Geas feberredninger.

DER SATT DEN: En tydelig målsugen Radamel Falcao fikk endelig sin første scoring i Manchester United-drakta. Det, og David De Geas formidable keeperspill, tok laget til tre poeng mot Everton søndag. Foto: REUTERS/Phil Noble
DER SATT DEN: En tydelig målsugen Radamel Falcao fikk endelig sin første scoring i Manchester United-drakta. Det, og David De Geas formidable keeperspill, tok laget til tre poeng mot Everton søndag. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

• Manchester United - Everton 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Han prøvde og prøvde. Han reddet det som ville ha blitt en Everton-ledelse på streken, for så å smelle til i andre ende av banen og bli matchvinner.

Radamel Falcao var brennhet på Old Trafford i dag. Og endelig fikk han sin første scoring for de røde djevlene.

Matchvinner må også David De Gea sies å ha blitt, da han vartet opp med klasseredning etter klasseredning mot Everton i fyr og flamme i overtiden. Han reddet seieren for United.

STRAFFEREDNING: Leighton Baines klarte ikke å overliste David De Gea fra ellevemetersmerket. Foto: EPA/PETER POWELL
STRAFFEREDNING: Leighton Baines klarte ikke å overliste David De Gea fra ellevemetersmerket. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- Vi spilte en god kamp, vi hadde ballen og scoret. I de siste ti minuttene presset de mye og hadde mange sjanser, men jeg reddet dem og er fornøyd. Jeg synes forsvaret var veldig bra, og det var noen deilige poeng, sier David De Gea i intervjuet vist på TV2.

- Når du redder et straffespark og så på overtid har tre redninger, er du god, sier manager Louis van Gaal til klubbens twitterkonto.

Di Maria-scoring Manchester United var målfarlige fra første stund, og Radamel Falcao viste at han er sugen på å få sin første scoring i United-trøya. Etter få minutter kom han med en stupheading, men Everton-keeper Tim Howard reddet.

Hjemmelaget prøvde seg flere ganger, og etter en snau halvtime satt den endelig: Angel Di Maria banket til fra 16 meter og i nettmaskene, etter en sjanse og et godt forarbeid av Juan Mata.

Everton var også nære på ved blant annet Romelu Lukaku. Og to minutter på overtid i første omgang fikk de blåkledde muligheten til å utlikne.

Strafferedning Det ble dramatikk da Luke Shaw felte Tony Hibbert i egen sekstenmeter, og Leighton Baines stilte seg opp ved straffemerket.

SCORET: Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Phil Noble
SCORET: Angel Di Maria. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Den engelske landslagsbacken klarte imidlertid ikke å overliste David De Gea, som gikk i høyre hjørne og reddet.

I andre omgang var det også United som startet best, og Falcao var igjen frampå med et par sjanser.

Endelig Falcao-scoring Men det var Everton som scoret. Etter et lekkert innlegg fra Leighton Baines kunne Steven Naismith fosse frem og heade ballen kontant i nettet bak de Gea.

Everton hadde en sjanse i angrep få minutter senere, da sto Radamel Falcao i veien og beinet ballen unna streken.

Utlikningen holdt ikke lenge. Etter en times spill på Old Trafford fikk endelig Falcao sin første scoring i United-drakta.

Angel Di Maria spilte ballen inn i sekstenmeteren, gjennom Everton-forsvaret til en Falcao som stakk fram og fikk satt ballen i mål over Tim Howard.

Everton yppet seg, og forsøkte, og hadde gigasjanser som kunne ha frarøvet United seieren. Men David De Gea var tilsynelatende tilbake i storslag, og vartet opp med flere klasseredninger på overtid.

SCORET: Steven Naismith. Foto: REUTERS/Phil Noble
SCORET: Steven Naismith. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer