FØR DET STORE RASET: Juventus-keeper Gianluigi Buffon og Manchester United-ønskede Medhi Benatia takker hverandre etter en god involvering mot Real Madrid. På overtid ble kvelden ødelagt. Benatia lagde et meget tvilsomt straffespark, Buffon fikk rødt kort fordi han mistet det fullstendig i protestene og Benati sa han følte avsky for slik fotballen har utviklet seg. Nå velger den marokkanske stopperen Al-Duhail i Qatar foran Manchester United. Foto: AFP/ OSCAR DEL POZO
FØR DET STORE RASET: Juventus-keeper Gianluigi Buffon og Manchester United-ønskede Medhi Benatia takker hverandre etter en god involvering mot Real Madrid. På overtid ble kvelden ødelagt. Benatia lagde et meget tvilsomt straffespark, Buffon fikk rødt kort fordi han mistet det fullstendig i protestene og Benati sa han følte avsky for slik fotballen har utviklet seg. Nå velger den marokkanske stopperen Al-Duhail i Qatar foran Manchester United. Foto: AFP/ OSCAR DEL POZOVis mer

Solskjær fikk nei fra Juventus-stopper Benati

Når du velger en klubb i Qatar foran United har grådigheten gjort fotballen syk

Ole Gunnar Solskjær har gått på sitt første nederlag i Manchester United. Han tapte for grådigheten.

ITALIENSKE MEDIER HAR i løpet av de siste dagene sagt og skrevet at Juventus-stopper Medhi Benatia (31) er forsøkt hentet til Old Trafford. Det er til å forstå. Manchester United har betydelige defensive utfordringer.

Kravet om midtstopper(e) sto øverst på José Mourinhos ønskelista da han begynte å furte sist sommer.

Hva spillerlogistikken angår har nok en midtstopper stått øverst på Ole Gunnar Solskjærs prioriteringsliste også.

DET SOM DERIMOT er meget vanskelig å forstå ut fra et fotballperspektiv, eller for å si det på en annen måte; det som bare er veldig trist for fotballen som industri, er at Medhi Benatia ikke vil spille for Manchester United for mindre den rapporterte summen på rundt 45 millioner kroner i året. Manchester United skal ifølge de samme italienske medier ha tilbudt fransk-marokkaneren (55 kamper for Marokko) rundt 36 millioner kroner i lønn.

Det ble for lite.

KEEPERHELT: Burnleys målvakt Tom Heaton storspilte mot Manchester United sist han var på Old Trafford. I kveld kan han knuse Ole Gunnar Solskjærs fantastiske seiersrekke. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Derfor skal Juventus-stopperen, som også har vært i Bayern München, være på vei til Qatar.

Dermed ikke sagt at han velger Al-Duhail foran Manchester United.

Han velger bare pengene.

MEDHI BENATIA ER spilleren som forrige sesong, på overtid mot Real Madrid på Santiago Bernabéu, var mannen bak det meget kontroversielle straffesparket som stoppet Juventus-drømmen om en ny Champions League-finale.

Real Madrid hadde vunnet 3 - 0 i Torino og var i realiteten videre.

Juventus ledet sensasjonelt 3 - 0 i Madrid da klokka tippet 90 minutter.

DET SOM SKJEDDE i tilleggstida gjorde Medhi Benatia til verdens sinteste fotballspiller den aprilkvelden i Madrid. På vei mot ekstraomganger i en kamp Juventus hadde på gaffelen, fikk Real Madrid straffe etter en uryddige, men veldig straffespark-tvilsom Benatia-takling på Lucas Vázquez. Det ga Cristiano Ronaldo muligheten til å sende Real Madrid videre til enda en semifinale, hvilket han selvfølgelig gjorde, han er jo CR7.

Etter kampen fikk det Medhi Benatia til å rase og si at han «følte mer og mer avsky for fotballens mekanismer».

DET ER MANGE grunner til å føle mer og mer avsky for den moderne fotballen. Grådighet er en av dem. Når en fotballspiller i meget god alder, som ikke er fast i Juventus, kan velge bort Manchester United og Premier League for høyere lønn i et fotballens ingentingland som Qatar, er jeg villig til å si at grådigheten har tatt overhånd.

Fotball handler ikke om livsløgnen vi stadig presenteres av den ene etter den andre, at trofeer og muligheten til å vinne noe er drivkraften.

Fotball handler mest om penger.

Nesten bare det.

ER DU UENIG, se på lønna til eksempelvis Mezut Özil og Alexis Sánchez, ifølge rapportene henholdsvis tre og en halv og fire millioner kroner i UKA! Det er ikke Messi, Ronaldo eller Neymar vi snakker om. Det er per dato to reserver i Premier League. Og det eneste du hører fra dem som prøver å forsvare det, klubbene, er at markedet er sånn.

Makta rår.

Grådigheten.

DA VIRGIL VAN DIJK gikk til Liverpool for 830 millioner kroner skrev jeg noe som stadig medfører påminnende sinte mailer og mye tyn fra YNWA-familien, at overgangssummen gjorde meg kvalm. Uavhengig av Van Dijks suksess og store betydning på Anfield det siste året, det mener jeg fortsatt. Og det samme er tilfellet med de fleste spilleres lønnskrav, uavhengig av nivå.

Veldig mye er aldri nok.

MEDHI BENATIA VELGER penger framfor fotball på det øverste nivået i verdens største fotballklubb. Det er greit, det er hans privilegium. Og hans liv. Ingen kjenner Mehdi Benatias liv bedre enn Medhi Benatia. Men uansett sliter jeg med det faktum at en fotballspiller som er ønsket til en av gigantene i verdens mest ettertraktede liga, der man uke ut og uke inn spiller for hele verden, takker nei fordi han bare blir tilbudt i underkant av 40 millioner kroner i året.

Når grådighet er regelen, er fotballen alvorlig sjuk.