Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Når enden er god...

Mye har vært ræva mellom Tobias Grahn og Vålerenga. Slik takket han da også for seg etter sin første seriescoring for året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Selvfølgelig var det Klanen som forlangte å se Tobias Grahn barrumpet før han for siste gang gikk av gresset på Ullevaal som Vålerenga-spiller.

- He-he. De har gitt meg så mye. Da får jeg bare stille opp og by på litt jeg også, sier Grahn til Dagbladet.

Svensken har siden han kom fra danske Lyngby i oktober 2001 blitt stemplet som Vålerengas store bråkmaker og unnasluntrer. Men han har avsluttet med stil - god som han har vært med scoringer både mot Lillestrøm i cupen onsdag og mot Viking i går.

- Når vi har spilt som i det siste, har det vært «roligt» å spille her, sier Tobias.

- Om det blir ro her uten Tobias, veit jeg ikke. Men det blir i alle fall roligere, sier Lars Bohinen.

Redder lønna

For Vålerenga-spillerne får avskjeden med Grahn viktige konsekvenser utover trivselfaktoeren og det sportslige.

- Jeg ser hva som skjer i Lillestrøm, Bryne og Molde. Vi vil for all del unngå å komme i en situasjon der vi ikke klarer å betale lønn til spillerne. Det er også delvis grunnen til at Tobias blir solgt akkkurat nå, sier Kjetil Rekdal.

- Ja, det stemmer det. Slik situasjonen i fotball-Norge har blitt nå, får klubbene som unngår slike problemer særdeles økt troverdighet både i forhold til spillerne vi har her, og på lengre sikt i forhold til spillere vi ønsker oss, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem.

Han legger til at Vålerenga har gått i pluss på spillerkjøp-/salg i år som følge av salgene av Johan Arneng og Tobias Grahn og en utleid Morten Bakke til Raufoss.

- Klart dette har betydning for likviditen vår, sier Siem.

- Det er bra at jeg kan stille opp slik at Vålerenga får to-tre millioner kroner for meg. Det blir akkurat som da de kjøpte meg fra Lyngby, som også hadde likviditetsproblemer. De klarte å betale spillerlønninger etter salget av meg. Men de gikk jo konkurs til slutt, sier Tobias Grahn.

Dro i natt

- Flott. Det er jo veldig greit for oss at vi får lønna vår, sier Freddy Dos Santos, som har pøst inn mål som Grahns spissmakker den siste tida. Seks scoringer har det blitt de ni siste seriekampene, og Dos Santos vil savne den omstridte svensken.

- I det siste har han vært knallbra for oss. Han har endelig kommet i form og har i tillegg vært en positiv gutt. Da bidrar han mye for oss.

- Det har vært en spennende og turbulent tid. Jeg kommer til å huske disse to åra resten av livet mitt, sier Tobias Grahn.

Han planla å sette seg i bilen og kjøre til Malmö allerede natt til i dag.

- Jeg må få lagt meg inn på et hotell der nede, og komme i gang med trening så fort som mulig. Vi har kamp allerede til helga (Hammarby hjemme), sier Grahn.

Ga vekk seieren

Kjetil Rekdal var etter kampen mer opptatt av to tapte poeng enn avskjeden med Grahn. Vålerenga burde vunnet kampen etter totaldominas i andre omgang.

- Det er nesten utrolig at vi ikke vinner. Vi slipper dem inn i kampen etter 1-0 og gir bort to mål. Ellers spiller vi en god kamp. Det er vår fortjeneste at Viking drar hjem med ett poeng, sier Rekdal, som dannet en skikkelig veteranduo på sentral midtbane sammen med banens beste i går, Lars Bohinen.

- Vi spiller jo mot folk som er sju-åtte år yngre enn oss. Men om Lars og jeg klarer å flytte beina, så klarer vi oss bra, sier Rekdal.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Vålerenga- Viking 2- 2 (2- 2)

Ullevaal Stadion

Mål: 1- 0 Tobias Grahn (5),

1- 1 Trygve Nygaard (16),

1- 2 André Schei Lindbæk (26), 2- 2 Freddy Dos Santos (31). Gule kort: Kjetil Wæhler, Vålerenga. André Schei Lindbæk, Viking.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger: 6.

Tilskuere: 6450.

VISTE ALT: I god tradisjon æret Tobias Grahn Klanen med å dra ned buksene og vise fram rumpa etter sin siste kamp for klubben.
FANS: Småpikene vil savne Tobias Grahn.
RYDDEGUTT: Frode Olsen bokser ut ballen foran Kjetil Wæhler.