FERIERER: Steven Gerrard sammen med kona Alex Curran på Ibiza i 2010. Men Curran og parets tre døtre kan se langt etter strandliv i Brasil til sommeren. Liverpool-stjerna føler nemlig han kan fokusere bedre uten familien på plass under VM. Foto: SDV DB/STELLA PICTURES
FERIERER: Steven Gerrard sammen med kona Alex Curran på Ibiza i 2010. Men Curran og parets tre døtre kan se langt etter strandliv i Brasil til sommeren. Liverpool-stjerna føler nemlig han kan fokusere bedre uten familien på plass under VM. Foto: SDV DB/STELLA PICTURESVis mer

Når England reiser til VM lar Liverpool-stjerna denne dama bli igjen hjemme

- En distraksjon.

(Dagbladet): Steven Gerrard og Liverpool har hatt en eventyrlig sesong så langt. I skrivende stund ligger laget fra Merseyside bare fire poeng bak serieleder Chelsea med en kamp mindre spilt, og målene fortsetter å renne inn.

Samtidig som Gerrard gjør seg klar til serieinnspurt med klubblaget, har han også rettet blikket sitt mot sommerens VM i Brasil. Og for å forsikre seg om at han gjør sitt ytterste med de tre løvene på brystet, har han gjort det klart at kona Alex må bli hjemme.

- En distraksjon Landslagssjef Roy Hodgson har tidligere gått ut og sagt at spillerne skal få lov til å ha med seg familiene til sydligere breddegrader, men kaptein Gerrard velger altså likevel å avstå.

Han vil nemlig ikke blir distrahert, og mener at de engelske fotballkonene, også kalt «wags», med familier var noe av årsaken til at laget røyk ut mot Portugal i 2006. Dermed må Alex Curran og barna Lily-Ella (9), Lexie (7) og Lourdes (2) bli igjen i England.

- Det var en distraksjon, så i 2010 foretrakk jeg at familien min ble hjemme slik at jeg kunne fokusere og finne formen. Jeg kommer til å gjøre det samme i Brasil, sier Gerrard ifølge The Mirror.

Holder kontakt Han mener også at både de mentale og fysiske utfordringene er store nok som de er, om han ikke må tenke på familien sin i tillegg.

- Vanligvis er dagen da man får se dem dagen etter kamp. Det er også da man er mest sliten, sier han.

- Det siste jeg vil, er å bli dratt hit og dit av tre unge jenter. Det er ikke på noen måte deres feil, men jeg må ofre den biten av det i seks til åtte uker og forhåpentligvis få belønning for det.

Likevel, midtbanestjerna sier at han vil holde kontakten med dem på Facetime og Skype.

- Det holder for meg da det er ikke er snakk om så lange perioder. Jeg følte at det hjalp meg i 2010, og forhåpentligvis blir det det samme i Brasil.