Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når Esten skriver at vi har dopmiljøer i norsk friidrett, så er vi nødt til å reagere

Friidrettspresidenten skjeller ut Dagblad-kommentator.

REAGERER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener står på at norsk friidrett har nulltoleranse for doping. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REAGERER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen mener står på at norsk friidrett har nulltoleranse for doping. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friidrettspresident Svein Arne Hansen langer ut mot Dagbladets kommentator Esten O. Sæther i et leserinnlegg i Dagbladet i dag.

Etter det Hansen anser som gjentatte angrep fra Dagbladets sportskommentator, så vil friidrettspresidenten  klage Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

«Når Dagbladet på kommentatorplass gang på gang misbruker medias makt med å la pennen flyte vilt og prøver å gjøre usannheter til sannheter, villeder med overskrifter og karakteristikker som er sterkt overdrevet, og går langt i å dømme personer før de formelle instanser har konkludert, da er det på tide å reise seg opp og si i fra. Nok er nok», innleder Svein Arne Hansen.

- Nødt til å reagere
- Når Esten skriver at vi har dopmiljøer i norsk friidrett, så er vi nødt til å reagere. Slikt kan man bare ikke si. Jeg har vært i friidretten i over 50 år. Jeg tok dommerkurs for 48 år siden, og var en dårlig aktiv før det. Disse dopmiljøene har jeg aldri sett noe til, sier Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Han sikter da til Esten O. Sæthers kommentarer om at den omdiskuterte klubben Norna Salhus utenfor Bergen får lov til å bruke den dopingbefengte treneren Aage Odfjell uten at friidrettsforbundet bryr seg - og Sæthers kritiske kommentarer til at det ble satt opp et spesialstevne for at den tidligere dopingdømte Erik Tysse akkurat rakk å kvalifisere seg til London-OL.

- Ok, vi gjorde kanskje en dårlig moralsk vurdering, men vi følger bare de lover og regler som gjelder i idretten. Vi har nulltoleranse for doping i friidrett, og Esten vet også at jeg har stått på internasjonalt for både lengre straffer og livstids utestengelse.

Advokatmat
- For Sæther virker det ikke å være like viktig å forholde seg til regelverket. Om budskapene ikke passer med hans syn, så bare gjentar og gjentar han sine meninger selv etter at han vet bedre. Han bruker konsekvent også sterke overskrifter og karakteristikker som ikke står i forhold til innholdet. Derfor ønsker vi nå å få denne saken belyst i PFU. Saken ligger hos vår advokat nå, sier Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Friidrettspresidenten føler også at Dagbladet forhåndsdømmer i Vukicevic-saken.

RYDDIG OG RETTFERDIG PROSESS: Friidrettspresidenten  mener Dagbladet har vært raskt ute til å dømme Petar Vukicevic. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
RYDDIG OG RETTFERDIG PROSESS: Friidrettspresidenten mener Dagbladet har vært raskt ute til å dømme Petar Vukicevic. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

«Fortsatt vi kommer vi til å følge loven, og vi ønsker å gi Petar Vukicevic en ryddig og rettferdig prosess. Dette står i motsetning til Dagbladet, som har vært raskt ute med å dømme en mann som fortsatt ikke har fått anledning til å forklare seg til Antidoping Norge». (Vukicevic forklarte seg for Antidoping Norge i går, red. anm).

På fest med fiffen
Svein Arne Hansen mener at friidrettsforbundets permittering av Petar Vukicevic viser at de tar saken på største alvor, og legger til at Vukicevic og hans advokat Vidar Strømme var enige i den beslutningen.

I går anmodet derimot advokaten forbundet å vurdere å oppheve permitteringen på bakgrunn av at han frykter saken vil trekke ut i tid, og at en «fasit» i saken kanskje aldri vil foreligge.

-Vi har spørsmålet om permittering oppe hos vår advokat nå, og et svar på det vil kanskje komme i  dag, sier Svein Arne Hansen til Dagbladet.

Presidenten tar selv et par dagers avbrekk fra saken nå. Tidlig i dag satte han og Norges spydkjempe Andreas Thorkildsen kursen for Barcelona, hvor de i helgen deltar på det spektakulære 100-årsjubileumet til Det internasjonale friidrettsforbundet.

INNKLAGET: Hansen mener Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther gjentatte ganger har gått til angrep. Foto: Even Bast / Dagbladet
INNKLAGET: Hansen mener Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther gjentatte ganger har gått til angrep. Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!