MISSET PALLEN:  Pallen glapp for  Anders Jacobsen, Andreas Fannemel  og Tom Hilde  l under lagkonkurransen i verdenscup  hopp i finske Kuusamo fredag.  Anders Bardal var fjerdemann på laget.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISSET PALLEN: Pallen glapp for Anders Jacobsen, Andreas Fannemel og Tom Hilde l under lagkonkurransen i verdenscup hopp i finske Kuusamo fredag. Anders Bardal var fjerdemann på laget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Når fire mann er Medel-Svensson, blir vi bare nummer fire

Hoppgutta skuffet i Kuusamo.

- Kuusamo er litt vanskelig for oss. Vi har problem med radien, sa landslagstrener Alexander Stöckl etter norsk fjerdeplass i fredagens lagkonkurranse i hopp i Kuusamo.

I Stöckls debut som norsk verdenscuptrener i fjor kom ikke Norge en gang til finaleomgangen i lagkonkurransen i de dype, finske skoger.

Da ble det niendeplass.

I år endte Norge 55,3 poeng bak vinnerne fra Tyskland. Østerrike var 50 poeng foran på annenplass. Slovenia ble nummer tre.
De norske ble verken fugl eller fisk. Best var kanskje annethoppet til Anders Bardal. Da viste han noe av det han kan.

- Resultatet er OK, men ikke hoppene. Anders Jacobsen gjorde et par feil, Anders Fannemel hadde ett godt hopp, og Tom Hilde er ikke veldig langt unna.

Medel-Svensson
Anders Jacobsen var helt presis da han skulle beskrive den norske innsatsen. Etter gode dager på Lillehammer, ble fredagen en aldri liten nedtur. Uventet var det ikke. De norske har ofte trøblet i den store bakken i Kuusamo.

- Vi blir nummer fire på en dårlig dag. Når fire mann oppfører seg som en Medel-Svensson, da blir vi nummer fire. Men 50 poeng er ikke veldig langt bak, mente Jacobsen, som ikke traff særlig bra på noen av sine hopp. I det siste fikk han ikke det riktige trykket, og i tillegg ble han for sen på kanten.

Ingen krise
Etter niendeplassen sist sesong, var stemningen atskillig mer trykket enn det den var fredag. Da ble det fjerdeplass nærmest med et skuldertrekk.

- Vi gjorde litt for mange feil til at dette ble bra. Skal du være helt i toppen, må du ha åtte gode hopp. Der var vi ikke i dag. Det ble litt for dårlig på alle mann. Men potensialet er der. Det viste vi sist helg, mente Tom Hilde.

- Sistehoppet til Bardal var bra. Det var i nærheten av noe.

Bardal hadde denne kommentaren:

- Vi var ikke helt der. Sistehoppet var sånn høvelig, men akkurat i dag var vi ikke bedre, sa nordtrønderen.
Lørdag er det individuelt renn i Kuusamo.

(NTB)