Når flaksen redder deg mot Færøyene står det dårlig til

Tre poeng var kravet, og sånn sett ble jobben gjort. Alt det andre som skjedde i løpet av 90 minutter mot Færøyene var mest pinlig.

DOBBEL FRA BJØRN MAARS: Bjørn Maars Johnsen scorer 1-0 og gir Norge en viss ro tidlig i andre omgang. Men det var først da han doblet ledelsen sju minutter før slutt, etter at hjemmelaget hadde et gigantisk sjanse på corner, det var mulig å trekke et lettelsens sukk. Så nær var Norge den fulkomne skandalen på Færøyene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DOBBEL FRA BJØRN MAARS: Bjørn Maars Johnsen scorer 1-0 og gir Norge en viss ro tidlig i andre omgang. Men det var først da han doblet ledelsen sju minutter før slutt, etter at hjemmelaget hadde et gigantisk sjanse på corner, det var mulig å trekke et lettelsens sukk. Så nær var Norge den fulkomne skandalen på Færøyene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Færøyene-Norge 0–2 (0–0)

TORSHAVN (Dagbladet): Da vi ikke trodde det kunne bli dårligere, så ble det akkurat det. Veldig mye dårligere. 2–0 mot fotballmyggen Færøyene sminker ikke Norges mangler og problemer. For når man reiser fra Torshavn med et lettelsens sukk er ikke EM 2020 det første man tenker.

Det mest positive rundt det norske fotballandslaget akkurat nå er at det er ni og en halv måned til play off i Nations League.

DE SOM REGNER på teoretiske muligheter ser selvfølgelig flere veier til neste sommers sluttspill, spesielt etter at Spania til slutt fikk hull på Sverige (3-0), men vi som følger Norge tett sliter med det. Spiller du deg i alvorlig trøbbel mot Færøyene, og hjemmelaget skapte fem kvalifiserte målsjanser gjennom innlegg og manglende norsk nærvær i egen boks, er det trøbbel i vente mot alle. Så hvordan enkelte fagfolk klarer å si til seg selv at det bare er på reise til Stockholm og Bucuresti og vinne i september og oktober, er over min fatteevne.

Akkurat nå er det ingen verdens ting ved Norge som tyder på at vi kan slå Sverige og Romania borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer