EN MÅ UT: I kveld handler det om avansement fra gruppespillet i VM for Steven Gerrard og Luis Suarez. I motsetning til her, da de kastet bort Premier League-tittelen mot Crystal Palace i mai, er de på hvert sitt lag i kveld.Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
EN MÅ UT: I kveld handler det om avansement fra gruppespillet i VM for Steven Gerrard og Luis Suarez. I motsetning til her, da de kastet bort Premier League-tittelen mot Crystal Palace i mai, er de på hvert sitt lag i kveld.Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

- Når fløyta går er det ikke noe vennskap mellom oss

I kveld skal Gerrard temme Suarez.

(Dagbladet): Klokka 21 i kveld er det vinn eller forsvinn for Englands VM-håp når de møter Uruguay i Sao Paulo.

I forkant av kampen har mye av oppmerksomheten vært rundt Liverpool-spiss og Premier Leagues toppscorer Luis Suarez.

Hvis Suarez er på topp, kan det fort være bånn for England. I et land der nevroser er like vanlig som fotvorter, har England-fansen fortært tonnevis med negler siden 2-1-tapet mot Italia natt til søndag.

Tro på egen kvalitet
Paradoksalt nok finner både fans og kommentatorer trøst i prestasjonen fra den kampen.

- Vi så den kvelden at selv et topplag som Italia sleit med kvaliteten vår i angrepsspillet, så vi kommer ikke til å legge ned våpnene våre nå heller, sa landslagstrener Roy Hodgson ifølge The Guardian i går.

Når Uruguay står på motsatt halvdel i kveld, kommer Hodgson etter alle brasilianske solemerker til å stille med de samme elleve som startet kampen mot Italia.

Men muligens gir Hodgson etter for presset og dytter Rooney inn i midten igjen. For det er først og fremst Englands defensive arbeid som blir avgjørende, mener landslagskaptein Steven Gerrard.

- Nøkkelen er hvordan vi forsvarer oss. Styrkene til Uruguay ligger i de offensive spillerne deres, Edinson Cavani, Diego Forlan, Gaston Ramirez og Luis Suarez. De kan skape mye trøbbel for dette engelske laget, sa Gerrard.

En jobb å gjøre
Og selv om hans gode venn og klubbkamerat Luis Suarez er den alle i England frykter mest, er Gerrard klar på at kveldensdyst blir alt annet enn vennskapelig.

- Hvis jeg går forbi ham i spillertunnelen kommer jeg til å si hei og ta ham i hånda, men fra da av er jeg egentlig ikke på utkikk etter venner eller lagkamerater, sier Gerrard ifølge The Guardian.

- Før og etter kampen er han en venn og en lagkamerat, men han vet at med en gang den fløyta lyder er det ikke noe vennskap mellom oss før vi er ferdig med å spille. Vi respekterer hverandre, men da er det fullt fokus på den jobben vi må gjøre for lagene våre.