- Når han blir presset, er han ikke sterkere enn andre toppspillere

Sjakkfenomenet Caruana ikke skremt av Carlsens VM.

UTFORDRER: Verdensmester Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana under Sinquefield Cup i september. Caruana regnes av mange som den største utfordreren til VM-tittelen.
Foto: Stringer / NTB scanpix
UTFORDRER: Verdensmester Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana under Sinquefield Cup i september. Caruana regnes av mange som den største utfordreren til VM-tittelen. Foto: Stringer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange med peiling mener 22-åringen Fabiano Caruana blir utfordreren for Magnus Carlsen neste gang VM-tittelen står på spill om to år.

Den USA-fødte italieneren er nummer to på FIDE-rankingen bak Carlsen, har slått nordmannen i år, og regnes som «det neste store» i sjakkverdenen.

Caruana må opplagt gjennom kandidatturneringen før han får møte verdensmesteren, men det hindrer ham ikke i å bruke årets VM-kamp som analysebakgrunn. I et intervju med chess24.com avslører unggutten at han ser klare svakheter hos Magnus Carlsen.

- Han regnes som en stor sluttspillspesialist, men når han blir presset til å forsvare seg, er han ikke sterkere enn andre toppspillere, sier italieneren.

- Jeg slo nylig Carlsen i et sluttspill, og så i en veldig kompleks og uoversiktelig kamp. Han er bare et menneske. Det viktigste er å ikke være redd for ham, sier Caruana.

22-åringen har stor respekt for nordmannen, og skryter blant annet av at Carlsen tok tak for å forbedre et område som lenge ble ansett som en svakhet - åpningene. Likevel slår han fast:

- Generelt sett kan du utspille ham i mange ulike stillinger hvis du spiller sterkt. Ok, det er ikke lett, men det er mulig, sier unggutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer