SOLBRILLO OLSEN: Egil Olsen justerer solbrillene under gårsdagens trening på Estadio Algarve. På Twitter parodieres han under navnet  «Brillo Olsen».Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SOLBRILLO OLSEN: Egil Olsen justerer solbrillene under gårsdagens trening på Estadio Algarve. På Twitter parodieres han under navnet «Brillo Olsen».Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Når han har på jakka til Nils Arne, tror jeg det er ham

Selv blir Drillo bare parodiert på Twitter.

FARO (Dagbladet): Det sies at det er en ære å bli parodiert. Egil Drillo Olsen har foreløpig ikke sett noen som har tatt ham helt på kornet.

- Jeg kjenner jo godt Johan Øiestad, som blant annet gjør Åge Hareide og Nils Arne Eggen. Men han har slitt med å få til meg. Det er kanskje dialekten. De dype a-ene og tjukke l-ene er ikke så lette å få til, gliser Drillo.

Drillo er imidlertid svært begeistret for tolkningene av kollegene. Og han har vært på nippet til å bli lurt av komikerens Eggen-figur.

- Når Johan Øiestad kommer inn i den jakka til Nils Arne, tror jeg noen ganger at det faktisk er ham, sier landslagssjefen.

Men selv om Drillo kanskje må vente på den helt vellykkede parodien på scenen, kan han nå logge seg på nettet om han vil se parodien «Brillo Olsen» forsøke seg på skriftlig parodi.

- Tror ikke jeg gidder Drillo har ikke hørt om Twitter-kopien sin før Dagbladet viser ham en utskrift på flyplassen i Faro i Portugal, hvor Norge møter Polen i treningskamp onsdag.

- Uten at jeg har sett hva det står der, er det ikke noe jeg bryr meg særlig om.

- Kommer du til å se nærmere på den nå, da?

Artikkelen fortsetter under annonsen

PARODI PÅ TWITTER: - Uten at jeg har sett hva det står der, er det ikke noe jeg bryr meg særlig om, sier Drillo om liksom-Drilloen som slår seg løs på Twitter. Skjermbilde fra Twitter.com.
PARODI PÅ TWITTER: - Uten at jeg har sett hva det står der, er det ikke noe jeg bryr meg særlig om, sier Drillo om liksom-Drilloen som slår seg løs på Twitter. Skjermbilde fra Twitter.com. Vis mer

- Nei, jeg tror ikke jeg gidder det, sier Drillo.

Så enn så lenge får «Brillo», som i løpet av helgen har skiftet brukernavn fra «Egil_Drillo» via «Fake_Drillo» til i skrivende stund bare «_Drillo» på Twitter, herje fritt uten innblanding fra originalen.

Svar fra Erlend Loe Opphavspersonen, som foreløpig er ukjent, er utvilsomt ute etter oppmerksomhet. Vedkommende følger flere innen sportspressen, og har også gått i dialog med kjendistwitrere.

For eksempel har han skrevet til — og fått respons fra — forfatter Erlend Loe (den ekte):

- Jeg liker mange av bøkene dine. Særlig de som omhandler unge mennesker i møte med en stadig mer komplisert hverdag, skrev «Brillo».

Loe var ikke sen med å svare:

- Takk. Liker mange av kampene dine. Og da du sa at du var mer bekymret for vestlig utbytting av 3.verden enn av skadet fot.

Men den ekte Drillo er langt fra hektet på sosiale medier på nettet.

- Jeg tror kanskje jeg er på Facebook, men det er det i så fall kona mi som har ordna, sier Olsen.