Ole Gunnar Solskjær slo tilbake - igjen!

Når han likner på Ferguson er han god

Ole Gunnar Solskjær viste sitt profesjonelle jeg, blåste et par sikringer og tok en Ferguson etter triumfen over Everton. Han var rasende fornøyd.

UTBLÅSNING: Ole Gunnar Solskjær kom med en utblåsning etter triumfen mot Everton lørdag. Foto: REUTERS/Paul Ellis/NTB
UTBLÅSNING: Ole Gunnar Solskjær kom med en utblåsning etter triumfen mot Everton lørdag. Foto: REUTERS/Paul Ellis/NTB Vis mer
Publisert
  • Everton – Manchester United 1–3 (1–2)

OLE GUNNAR SOLSKJÆR leverer alltid når han virkelig må. Det har skjedd før, det skjedde igjen på Goodison Park og det kommer til å skje i framtida også.

Etter 3–1 over Everton leverte han litt mer.

Da han tok et oppgjør med Premier League over kamptidspunktet to og et halvt døgn etter matchen i Istanbul, var det nesten som å høre Sir Alex Ferguson.

102 KAMPER INN i jobben på Old Trafford har Manchester Uniteds norske manager gitt seg selv et nytt pusterom fra kritikernes stadig voksende skepsis. Han preges ikke veldig av det. Men rettferdighet opptar Manchester Uniteds manager.

Manchester City og Liverpool spilte Champions League tirsdag, og møtes i ligaen i morgen (søndag).

Manchester United spilte onsdag og hadde avspark mot Everton til lunsj denne lørdagen.

Det er etter en viktig seier timingen er perfekt for et slikt oppgjør.

Det er når du ikke kan beskyldes for å være en dårlig taper at kritikken når fram.

RESULTATER SKAPER OVERSKRIFTER, det vil alltid være brød og sirkus i en industri som til de grader handler om følelser. Resultater over tid skaper inntrykk og gir grunnlag for grundigere vurderinger og analyser.

For de fleste klubber er "over tid" et relativt vidt begrep.

Hva Manchester United angår kan det noen ganger minne om et blunk.

STRÅLENDE DEN ENE uka, håpløst den neste. Slik er virkeligheten der kommentarene som følger speiler bildet.

For en klubb som Manchester United, der middels ikke er godt nok, finnes det ingen mellomting.

Det er alltid enten eller.

4. OKTOBER, ETTER 3–2 ranet i Brighton kampen i forveien, tapte Manchester United 1–6 for Tottenham hjemme på Old Trafford. Da var Ole Gunnar Solskjær ifølge veldig mange eksperter ett hundre prosent ubrukelig.

Og ikke bare det, the usual suspects mente han var uten framtid i klubben.

Ole out!

20. OKTOBER, ETTER landslagspause og 4–1 i Newcastle vant Manchester United 2–1 borte mot forrige sesongs Champions League-finalist Paris Saint-Germain. Seieren ble omtalt som en taktisk triumf. Ole Gunnar Solskjær hadde svart på tiltale for gud vei hvilken gang.

Så kom 0–0 mot Chelsea og 5–0 over laget PSG slo i semifinalen i Champions League for bare to måneder siden, RB Leipzig.

Ole The Genuis!

ETTER ARSENAL-TAPET og den pinlige forestilling i Istanbul snudde vinden igjen. Shame on United! Ole out! Som man sier nord for polarsirkelen, "sånn går no dagan" i en av verdens største fotballklubber.

Manchester Uniteds mangel på stabilitet har utviklet seg til en ulmende brann som blusser opp med jevne mellomrom.

Dessverre for Ole Gunnar Solskjær kan den ikke slukkes med vann.

3–1 OVER EVERTON borte er et viktig bidrag i slukningsarbeidet. En seier på Goodison Park suger inntil videre oksygenet ut av støyen rundt manageren. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har slått tilbake akkurat som i Paris.

Det er ikke sånn at svart ble hvitt i løpet av 90 minutter på Merseyside, men det hjelper.

Vinner laget et par kamper til vil nyhetssakene om at styreformann Ed Woodward har opprettet kontakt med Mauricio Pochettino legges i skuffen for nå.

DET ER MANGE måter å håndtere denne typen uvær på. Den enkleste er å vinne. Nok poeng vil løye alle stormer. Men når det er sagt, forskjellen på Manchester United og de fleste andre klubber – det som gjør jobben så utrolig utfordrende, krevende og støyende – er at du helst må vinne hele tida.

Ifølge han som skaffet dem 13 ligatitler i løpet av en 20 års periode er jo andreplassen den første taperplassen.

Som om det å hoppe etter Wirkola ikke er vanskelig nok.

Å TA AVSPARK med Manchester United etter Ferguson er enda vanskeligere. Overført til noe vi mener vi virkelig kan i A/S Steinrøysa – skihopping – forventes det at Manchester United passerer kulspissen som ei pappskive (Espen Bredesens metafor på hva som må til for å oppnå lengder), drar meter for meter gjennom overgangen, og lander på sletta hver eneste gang.

De var ikke der mot Everton, men det var et godt gjennomført skihopp, forholdene tatt i betraktning.

Alt ved kontringen som åpnet døra for Edinson Cavanis 3–1 på overtid, var i tillegg et fjellstøtt nedslag.

21. NOVEMBER leder Ole Gunnar Solskjær Manchester United mot West Bromwich i sin 103. kamp som UNited-manager. Jeg kjenner mange som ikke var sikre på det før turen til Merseyside. Men den som vinner fotballkamper under ekstremt press har en tendens til å le sist og best.

Ole Gunnar Solskjær gjør det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer