Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Når han må svare på kritikken, blir han irritert:
- Det sier seg selv

Tross et skuffende mesterskap er ikke Thomas Ulsrud enig i at det var feil å sende hans lag til OL i Sør-Korea.

UTE: Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget er ute av kampen om en OL-medalje. Selv mener han det var riktig at de deltok i OL på bekostning av Team Minera. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTE: Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget er ute av kampen om en OL-medalje. Selv mener han det var riktig at de deltok i OL på bekostning av Team Minera. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Tap for Storbritannia og tap for Italia. Det ble fasit for curlingguttene tirsdag.

Dermed er de ute av kampen om en semifinale allerede før den siste innledende kampen mot Sverige onsdag morgen.

Et mesterskap langt unna det som var forventet, og det har allerede blitt satt spørsmålstegn ved om det var riktig å sende Thomas Ulsrud og de andre til dette mesterskapet.

Reagerer

En av de som mener uttaket var feil, er Steffen Walstad som er skip på det konkurrerende laget Team Minera. Han mener forbundsstyret så seg blinde på merittene til Ulsruds lag.

Det får Ulsrud til å reagere.

- Det er alltid mulig å si det når et lag har mislykkes, men de siste ti åra har vi tatt 16 internasjonale medaljer. Det dårligste resultatet har vært en femteplass.

Han peker samtidig på den manglende mesterskapserfaringen til Team Minera, og mener at det derfor er opplagt at det var riktig å sende hans lag til å konkurrere i lekene i Sør-Korea.

- Når et lag har tatt 16 medaljer, og det andre laget har en 8. plass som beste plassering, da tror jeg det sier seg selv hvilket lag du sender til OL. Hvilket lag hadde du tatt ut?, sier en irritert Ulsrud.

- Lett å si nå

Norge har to olympiske medaljer i curling. Den ene ble tatt i Salt Lake City i 2002, den andre i Vancouver i 2010. Begge gangene var medaljelaget OL-debutanter.

Pål Trulsen, som var med på gullaget i 2002, står likevel ved at uttaket var riktig.

- Det er veldig lett å si noe om det nå, men jeg mener fortsatt at vi gjorde det rette uttaket. Dette laget har klart mest erfaring på internasjonalt nivå, sier han til Dagbladet.

Kontroversielt

Både han og Ulsrud poengterer at laget til Walstad er et godt og fremmadstormende lag, men at det var den internasjonale erfaringa, eller mangelen på sådan, som ble tungen på vektskålen.

- Vi må gjøre et uttak, og uttak er ofte kontroversielle når det er snakk om to jevngode lag. Og har var det virkelig jevnt. Vi brukte lang tid på den avgjørelsen, og vurderte mange momenter, men kom fram til at den største forskjellen er internasjonal erfaring. Da måtte vi legge vekt på det, sier Trulsen.

- Det er ikke problematisk at det murres hjemme i Norge om at feil lag fikk delta?

- Synes det er fint med engasjement. Spesielt hvis det andre laget mener de er gode nok. Jeg har ikke noe trøbbel med det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!