Når ikke RBK til knærne

De 11 beste fotballspillerne danner ikke nødvendigvis det beste fotballaget. Det får være Stabæks trøst og motivasjon etter at laget taper på ni av 11 plasser i en direkte sammenlikning med Rosenborgs cupfinale-ellever.


UNDERLEGEN: Stabæks Tommy Svindal Larsen må reise seg og legge sjefspasninger fra midtbanen for at bæringene skal ha en sjanse mot Rosenborg.

Dagbladet vurderer bare to Stabæk-spillere som best:
  • Martin Andresen er bedre enn Børge Hernes.
  • Frode Olsen er bedre enn Jørn Jamtfall.
  • Jesper Jansson mot Bent Skammelsrud og Helgi Sigurdsson mot Mini.
  • Dette er Dagbladets vurdering:


To dueller ender uavgjort:

I tillegg ender trenerne Anders Linderoth og Trond Sollied opp med samme poengsum. Begge har ledet sine lag til resultater i overkant av hva man kunne forvente.
I de øvrige sju spillerduellene vinner Rosenborg-spillerne tildels overlegent. Spesielt i forsvarsrekka er forskjellen stor.

Frode Olsen5
Jørn Jamtfall 4
To ganske like keepertyper: Begge er reaksjonssterke og gode på streken - men et stykke unna toppklasse i feltarbeidet. Mangler både litt tøffhet og beregningsevne. Olsen er bedre på tilbakespill, og totalt hakket bedre.
Inge André Olsen 3
Christer Basma 4
Olsen er en allsidig spillertype som er blitt stadig bedre som back. Kan brukes i flere roller, og er mer spillende enn Basma. Basma har vokst seg til i den nye rollen i RBK. Aggressiv og sterk, men har mye å gå på framover. Defensivt holder han Mesterliganivå.
André Flem 3
Bjørn Otto Bragstad 6
Finalens to lengste menn, som garantert tørner sammen på dødballer. Flem er utmerket i lufta, og meget sterk i nærkampene. Men begrenset aksjonsradius. Får trøbbel når det går fort langs bakken. Bragstad har dokumentert internasjonal klasse, og har tempoet Flem mangler.
John Arvid Skistad 3
Erik Hoftun 6
Skistad holder et solid Tippeliganivå. Men begrensede ferdigheter ut over det elementære som kreves av en stopper. Hoftun har alt det andre i tillegg, og holder verdensklasse i RBK-trøya. Rolig, ballsikker og kreativ - og rutinert nok til å skjule litt manglende fart.
Christian Holter 3
André Bergdølmo 5
Holter er en tøff og hissig venstreback. Men vil bli utfordret av lynkjappe Børge Hernes - og dermed kan fort hans største problem avsløres: farta. Bergdølmo er av internasjonal klasse både offensivt og defensivt.
Martin Andresen 5
Børge Hernes 3
Andresen mangler bare Hernes' hurtighet på å være helt i toppklasse. Og Hernes mangler litt av Andresens teknikk - men først og fremst erfaring. To meget store talenter, men inntil videre er Andresen god, mens Hernes må spilles god.
Tommy Svindal Larsen 5
Roar Strand 6
Strand har vært Norges beste spiller denne sesongen. Anerkjent som løpsmaskin, og i tillegg glimrende med ballen og meget målfarlig. Svindal Larsen kan være briljant, men det er så mye som skal klaffe før det skjer. Nå har han sjansen til å demonstrere sitt talent for andre enn menigheten.
Jesper Jansson 5
Bent Skammelsrud 5
Jansson mangler bare litt fart for å være komplett: God med begge bein, sterk i lufta, takler godt og er målfarlig. Skammelsrud er kanskje Rosenborgs viktigste enkeltspiller. Trygg og fornuftig, pasningssikker og skuddsterk. Hjernen i laget.
Tommy Stenersen 3
Runar Berg 5
Stenersen har både tempo og venstrebein til å være en ressurs på en venstreflanke. Men foreløpig litt for fersk til å stå fram i viktige toppkamper. Berg har vært ujevn i år, men på gode dager er han kanskje landets beste midtbanespiller. Mottakene og medtakene med høyrebeinet er eksemplariske.
Helgi Sigurdsson 3
Mini 3
Sigurdsson er en hardt arbeidende spiss som skaper mye for andre gjennom bevegelighet og innsats i duellene. Men mangler ferdigheter ut over det jevnt gode. Mini er finalens spørsmålstegn. Mister to poeng på en svak høst, men Ullevaal er naturligvis arenaen for nye saltoer.
Petter Belsvik 5
Sigurd Rushfeldt 6
Belsvik har ligget i teten av målscorerlistene på hele 90-tallet. Imponerende jevn og effektiv. Savner spisskompetansen alle snakker om. Ikke spesielt god til annet enn å score mål... Rushfeldt har fått en del gratismål i RBK, men har stått fram som sterk, tålmodig og uhyre giftig i de viktigste kampene.
Reserver Stabæk 4
Reserver Rosenborg 6
Både Thomas Finstad og Richard Ackon er i stand til å avgjøre en cupfinale for Stabæk. Finstad er en pågående angriper, Ackon en frittgående dribler. Men Rosenborg har mer: Tore André Dahlums evne til å komme inn og score, farta til Jan Derek Sørensen og driblekunstene til doktor Winsnes.
Anders Linderoth 5
Trond Sollied 5
To av sesongens mest framgangsrike trenere. Linderoth har gitt Stabæk mer stabilitet og offensivt trykk, mens Sollied er i ferd med føre Rosenborg til den beste sesongen i klubbens historie. Linderoth må få orden på guttas psyke, mens Sollied må få løftet flankespillerne opp på et forventet nivå.
Sum Stabæk: 52
Sum Rosenborg: 64