Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når jeg lander triksa mine, er det ikke så jævlig mange som er bedre

Torgeir Bergrem (26) eneste nordmann i Big Air-finalen.

DEN SATT: Torgeir Bergrem gikk greit til finalen i Big Air-konkurransen med et godt utført første hopp. Foto: Bjørn Langsem
DEN SATT: Torgeir Bergrem gikk greit til finalen i Big Air-konkurransen med et godt utført første hopp. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg lovte gutta som sitter hjemme å finne på noe kult om jeg var innafor etter det første runnet, og det måtte jeg holde, sier Torgeir Bergrem etter å ha kvalet inn til morgendagens finale i Big Air-konkurransen.

Det gjorde han med et solid første run som ble belønnet med 94 poeng - og andre plass.

OL 2018: Ingen produserer så mange OL-hoppvinnere som denne byen og denne skolen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Derfor kunne han tillate seg å showe litt i sitt andre forsøk, de seks beste totalt går til finalen.

- Hadde jeg ikke kvalet inn med 94 poeng, hadde jeg ikke vært god nok.

- Det var en litt befriende følelse å showe litt også, det er et triks som ikke gir noen poeng, men er morsomt å gjøre, sier Bergrem om sitt andre run.

I finalen har utøverne tre forsøk, de to beste teller, men de må gjøre to forskjellige triks.

OL 2018: I OL-studio skal vi blant annet snakke om den suverene opphentingen i skiskytingsstafetten, og den historiske hockeykampen. Youtube-stjerne Dennis Vareide er dagens gjest, og forteller om morsomme historier fra årets OL i Sør-Korea. Med Tom Stalsberg som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vid... Vis mer

- Det første jeg gjorde i dag, med fire og en halv rotasjon har sittet ganske bra på trening, og det funket jo greit i dag også. Jeg satser på at det sitter like bra i finalen i morra. Det andre trikset jeg skal gjøre - en 1620 det også - har jeg ikke gjort like mye, men jeg håper jeg får to forsøk på det.

Ikke finne opp kruttet

- Hva tør du håpe på?

- Nå har jeg bare en befriende følelse. Jeg får energi av dette. Jeg vet at det sitter mange hjemme og håper jeg skal gjøre det bra, det er gøy å ikke skuffe dem.

- Men jeg kjører aldri bedre i konkurranse enn på trening, så jeg skal ikke finne opp kruttet på nytt i finalen, ikke gjøre noe jeg ikke kan. Jeg skal bare ut og kjøre brett. Ha det gøy.

- Men jeg vet at om jeg lander de triksa mine, er det ikke så jævlig mange som kjører noe særlig bedre, sier Bergrem.

Kleveland røk ut

Eneste skår i gleden for Bergrem i natt var at Marcus Kleveland mislyktes i sine hopp og ikke klarte å kvale. Det gjorde heller ikke Ståle Sandbech.

- Jeg hadde gledet meg til å kjøre finalen sammen med Marcus. Han har vært best av oss på trening. Men det er sånn i denne sporten at det av og til kommer dårlige dager. Kjip at han fikk sin i dag.

SKUFFET: Marcus Kleveland måtte nedpå med rumpa i sitt andre run. Det holdt ikke til finale. Foto: Bjørn Langsem
SKUFFET: Marcus Kleveland måtte nedpå med rumpa i sitt andre run. Det holdt ikke til finale. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Skikkelig kjipt. Jeg er veldig skuffet. OL er det største og jeg fikk det ikke til da det gjaldt, sier Kleveland selv, som kastet hjelmen i frustrasjon etter sitt andre mislykkede run.

Kleveland vant X-games i slopestyle og ble toer i Big Air, men i natt stemte det ikke.

- Blytungt. OL er størst. Det er dritkjipt ikke å lykkes her, sier Kleveland

- Hva kan Torgeir Bergrem klare i en finale?

- Jeg har stor tro på ham. Han er sikker og har flere triks på lager han kan plukke fram. Det kan bli veldig, veldig bra,

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!