FØLER SEG MISFORSTÅTT: Men Egil Drillo Olsen er klokkeklar på at Norge på en normal dag slår Albania i morgen kveld. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
FØLER SEG MISFORSTÅTT: Men Egil Drillo Olsen er klokkeklar på at Norge på en normal dag slår Albania i morgen kveld. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

- Når jeg prøver meg på humor blir det gæernt

Men det blir ingen spøk å slå Albania.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Nok en gang måtte Drillo svare for sleivkommentaren sin om at han ga «blanke blaffen» i om det kommer folk på landskampen mot Albania i morgen kveld.

Overfor TV 2 innrømmet han at spøken hans kom galt ut.

- Dere pressefolk skjønner jo ikke spøk. Dere gjør ikke det, så når jeg prøver meg blir det gæernt, sa Drillo.

Det landslagssjefen ikke spøker med er viktigheten av å slå Albania i morgen. Som Dagbladet har skrevet tidligere denne uka regner Drillo det som ganske sikkert at Norge minst får playoff-plassen om landslaget vinner i morgen.

- Normalt sett skal vi slå Albania på hjemmebane. Alt annet vil være en gedigen skuffelse, slår Drillo fast.

Han har advart mot det albanske kollektivet hele uka, og står også fast ved at Albania er et tøft kollektiv å bryte ned. Derfor er han også glad for at han har mange valgmuligheter offensivt.

Moa på topp
Uten at Drillo har tatt ut førsteelleveren ser det ut som om Moa starter på topp. Hvem han velger som kantspiller er derimot ikke like klart.

Både Joshua King og Alexander Søderlund kan også fungere som rene spisser, mens både Erik Huseklepp og Tarik Elyounoussi kan starte som rene kanter.

Og ikke alle kan starte.

- Det er viktig å ha spillere som kan endre kampbildet når de kommer inn. Det er viktig å ha en plan b, sier Drillo.

Superreserve
I flere av de siste landskampene har avgjørelsene kommet helt mot slutten av kampene. Søderlund skaffet den utrolig viktige straffen i sluttminuttene hjemme mot Slovenia, Hangeland utliknet i Sveits med under ti minutter igjen å spille, og de to siste målene mot Kypros kom også etter at kampuret hadde passert åtti minutter.

Da passer det bra at enkelte av Drillos jokere ser for seg at de skal avgjøre dette i sluttminuttene denne gangen også.

- Jeg vil helst komme innpå som en supersub, fortalte Joshua King dagbladet tidligere denne uka.