Andrea Pirlo legger opp

«Når jeg ser ballen i føttene hans, spør jeg meg selv om jeg egentlig kan betraktes som en fotballspiller»

Andrea Pirlo (38) bekrefter at han legger opp etter MLS-sesongen. Da takker en av tidenes største i italiensk fotball for seg.

STOR STJERNE: Andrea Pirlo er noe av det beste italiensk fotball har produsert. I likhet med vinen han brygget selv så han lenge ut til å bare bli bedre med årene, men nå er det snart slutt. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix
STOR STJERNE: Andrea Pirlo er noe av det beste italiensk fotball har produsert. I likhet med vinen han brygget selv så han lenge ut til å bare bli bedre med årene, men nå er det snart slutt. Foto: AP Photo/Jason DeCrow/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): - Når jeg ser Andrea Pirlo spille, når jeg ser ballen i føttene hans, spør jeg meg selv om jeg egentlig kan betraktes som en fotballspiller.

Ordene tilhører Gennaro Gattuso som spilte 14 sesonger i AC Milan før han la opp som spiller i 2013. Det italienske storlaget har fostret noen av de største stjernene i fotballen de siste to tiårene, og Andrea Pirlo er kanskje den aller største.

Etter ti sesonger i Milano dro den elegante playmakeren videre til Juventus. Etter fire sesonger hos «Den gamle dame», bar det videre til New York City og MLS i 2015.

Det blir også endestasjonen.

Pirlo annonserte i helga at han legger opp etter inneværende MLS-sesong. 38-åringen forteller at tiden endelig er inne og at alderen og kneet tynger ham. Han har blant annet vunnet VM med Italia og Champions League (to ganger) og Serie A (seks ganger).

Snart vil han slå en siste presise lissepasning, snart vil han ta en siste grasiøse vending, snart vil den presise skuddfoten hans slå ballen elegant over muren for aller siste gang.

En av fotballens kuleste personligheter gir seg. Mannen med det lekre friserte skjegget, som eier en egen vingård i Italia. Mannen som har blitt avbildet med «No Pirlo No Party» på t-skjorta. Mannen som er vanskelig å mislike, med mindre du er en forsvarsspiller som har blitt finta på baken utallige ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer