- Når jeg sitter her og tenker tilbake, blir jeg stolt

Skulleruds eventyrlige reise.

STOLT: Rett etter jubelscenene inne på matta satte en følelsesladd Tor Ole Skullerud seg ned foran pressen. Foto: John Terje Pedersen
STOLT: Rett etter jubelscenene inne på matta satte en følelsesladd Tor Ole Skullerud seg ned foran pressen. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde-Odd 2-0 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Førsteomgangen av cupfinalen mot Odd var jevnspilt, men etter pause var Molde akkurat så sterke og suverene som tippeligatabellen for 2014 viser. Scoringer fra de unge angrepsstjernene Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi sikret klubbens første The Double.

- Meget spesielt, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud på pressekonferansen etter triumfen.

- Dette liknet mye på kampen hjemme mot dem for to uker siden. Men vi var totalt sett best, og vi fortjente å vinne igjen. Det var jevnt lenge, men det ble som jeg hjåpet og trodde - at vi har kvalitet i dette laget til å bryte ned de fleste. Det er en stor dag, en fantastisk dag.

- Enorm opplevelse Da Dagbladet spurte Skullerud om reisen han har vært med på de siste ni-ti månedene, kom et følelsesladd svar:

- Dette har vært veldig spesielt. En enorm opplevelse. Det var rart å reise oppover til Molde to dager etter at jeg takket ja til dette, vel vitende om at jeg skulle til en stor, stolt klubb, og at jeg skulle etterfølge et regime som hadde hatt massiv suksess. Når jeg sitter her og tenker tilbake på det, blir jeg stolt. Veldig stolt, svarer treneren, og legger til:

- Mye på grunn av at vi har fått satt et eget preg på Molde-laget, og at vi har satt et solid stempel på produktet vårt. Så ja - jeg er veldig stolt av det, sier Skullerud.

Vurderte å bytte ut Gulbrandsen Da Fredrik Gulbrandsen dunket inn 1-0, løp Skullerud nedover mot Molde-svingen.

- Vi vurderte å ta av Fredrik da vi satte innpå Bjørn Bergmann Sigurdarson. Fredrik er litt sånn at han ikke orker 100 prosent i 90 minutter, men han er en joker, og det viste han også, sier treneren.

- Det så ut som du satte tempo på det byttet da Gulbrandsen, som allerede hadde gult, kom for seint inn i en takling like foran benken?

- Vi hadde allerede bestemt oss for å ta ham av, faktisk. Men jeg så jo hva som skjedde, sier Skullerud til Dagbladet.

- Rakk du å tenke at «nå kommer det andre gule»?

- Hehe. Som sagt, jeg så hva som skjedde.

Slagen Fagermo - Her var det stående applaus, ser jeg.

Slik entret en galgenhumoristisk Odd-trener Dag-Eilev Fagermo pressekonferanserommet etter tapet.

- Vi henger egentlig brukbart med fram til 1-0, men vi skaper egentlig ingenting. Sånn har det vært noen kamper nå, og vi må innse at vi ikke har samme toppnivå som for eksempel Molde og Rosenborg. Vi taper fortjent, sier Fagermo.

- Men selv om jeg skulle ønske at Odd-supporterne fikk se flere sjanser, er jeg ikke så veldig skuffet. Vi har hatt en god sesong.

- Vi er ikke et nesten-sesong. Det er en fantastisk sesong, sier Fagermo, som også fikk spørsmål om hvorfor han tok ut Herolind Shala, og ikke Bentley, i andre omgang:

- Shala brakk nesa da han ble truffet av ballen før pause, og fikk problemer med oksygenetilførselen.

Og slik vurderte han situasjonen da Fredrik Gulbrandsen luktet på det røde kortet:

- Det er ikke noe å diskutere. Gult kort og gult kort skal være rødt. Men det har ingenting å si for kampresultatet, sier Fagermo.

- Og ja, det kunne vært rødt til begge, sier Fagermo, og sikter til at også Odd-back Jarkko Hurme kunne røket ut med to gule.

- Dommerne må ikke si at det balanserer seg. Han må dømme de kortene han skal. Men den andre situasjonen med Hurme kommer vel etter den med Gulbrandsen, og hvis Moldes spiller hadde blitt utvist, er det ikke sikkert at Hurme hadde kommet opp i sin situasjon, for da hadde spillet vært annerledes - vi med 11 mann mot deres 10, mener Fagermo.

- Men jeg vil ikke at dere gjør noen sak ut av det. For Molde vant helt fortjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer