- Når jeg skal slappe av, da hører jeg på Bryan Adams

Har Mourinho virkelig blitt «The Happy One»?

BLID SOM EI LERKE: José Mourinho har lansert en ny og mer avbalansert utgave av seg selv når han nå har returnert til Chelsea. Musikkpreferansene kan kanskje støtte opp om imaget, men kjøper vi det egentlig? Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE NTB Scanpix
BLID SOM EI LERKE: José Mourinho har lansert en ny og mer avbalansert utgave av seg selv når han nå har returnert til Chelsea. Musikkpreferansene kan kanskje støtte opp om imaget, men kjøper vi det egentlig? Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): José Mourinho har fått mange stempler i løpet av sin tid på den internasjonale fotballscenen. Kynisk, genial, gal, generøs, kjærlig og likegyldig. Det eneste alle kan si seg enige i er at han virkelig er «spesiell».

Da han returnerte til England lanserte han seg som «The Happy One». Noe langt fra alle kjøpte med en gang.

Men i intervjuet han nylig har gjort med Football Overload TV, avslører han en side av seg de færreste nok hadde gjettet.

- Helseproblemer er viktig Hadde mannen i gata fått spørsmål om hva slags musikk portugiseren hørte på når han skulle slappe av, hadde svarene nok variert fra Mozart til Slayer, men at en av verdens største fotballpersonligheter skulle sverge til Bryan Adams - det er en god gammeldags bombe.

- Jeg er en veldig veldig veldig stor fan av Bryan Adams. Når jeg skal slappe av kan jeg høre på Bryan Adams, Sting eller mange andre ting, sier han i intervjuet.

Og portugiseren stopper ikke der. Journalisten spør ham også hva han ville gjort om han fikk tre ønsker.

- Tre ønsker? Da skulle jeg ønske at Tito Vilanova kom tilbake fra sykdommen sin, at Nelson Mandela ble frisk, og at alle andre i verden som har lignende helseproblemer kommer tilbake fra dem. Helseproblemer er en viktig sak for meg, sier han.

Lite stikk Med det kan det virke som om Mourinho har blitt både myk og blid, men så er ikke på noen måte tilfellet. Han er den samme gamle, og de siste dagene har bevist det til gangs.

I dag ble det klart at Willian skal ikle seg blått denne sesongen, og ikke den hvite drakten til Tottenham. Portugiseren var da ikke sein med å komme med et stikk til sin tidligere disippel, André Villas-Boas.

- Det der er faren med å gjøre medisinsk sjekk før kontrakten er signert, sier han.

- Gammeldags mentalitet Sagaen om Wayne Rooney er også et punkt som viser at Mourinho fortsatt er den samme gamle.

For tre dager siden gikk han ut på en pressekonferanse og sa at han ville la Rooney-saken ligge til etter at de to lagene hadde møttes mandag kveld. Storsinnet tenkte mange.

OOOH: Det er ingenting å si på engasjementet til Mourinho. Foto: REUTERS/Toby Melville NTB Scanpix
OOOH: Det er ingenting å si på engasjementet til Mourinho. Foto: REUTERS/Toby Melville NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes det etisk riktige i denne perioden, er å la dette temaet ligge, sa han på torsdag ifølge Skysports. I dag hadde pipen fått en annen lyd da han ble spurt om hva han synes om at klubben ikke vil selge Rooney til en rival.

- Det er en gammeldags mentalitet hvor man ikke selger spillere til lag i samme liga. Jeg tror ikke det hjelper, sa han ifølge Skysports.

If it ain't broken... Så Mourinho har ikke forandret seg så mye som han kanskje skal ha det til. Ei heller har han lagt den psykologiske krigføringen på hylla.

Men det er kanskje like greit. Han er et persongalleri helt alene, han kan snu en kamp på hodet og han kan sette farge på den kjedeligste pressekonferanse.

Og kanskje er nettopp det moralen. Hvorfor endre på noe som fungerer så bra?

FULL STREKK: Portugiseren viser hva han synes på sidelinjen. Foto: REUTERS/Kieran Doherty  NTB Scanpix
FULL STREKK: Portugiseren viser hva han synes på sidelinjen. Foto: REUTERS/Kieran Doherty NTB Scanpix Vis mer