SUKSESS-BRØDRE: Tarjei Bø (t.v) har tre bronsemedaljer så langt i VM, mens lillebror Johannes ble verdensmester på sprinten og også har en bronsemedalje. I dag er storebror Tarjei blant favorittene på 20-kilometeren.
SUKSESS-BRØDRE: Tarjei Bø (t.v) har tre bronsemedaljer så langt i VM, mens lillebror Johannes ble verdensmester på sprinten og også har en bronsemedalje. I dag er storebror Tarjei blant favorittene på 20-kilometeren.Vis mer

- Når Johannes blir mindre av og på, så blir han nesten uslåelig

Men det er Tarjei som er favoritt av Bø-brødrene i dag.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (21) står med ett gull og en bronse  - og storebror Tarjei Bø (26) med tre bronsemedaljer så langt i skiskytter-VM.

Men selv om det er Johannes som har gull, så er det bronsemannen Tarjei som er i favorittsjiktet på dagens normalprogram i Kontiolahti.

- Blant favorittene Han har 39 treff på 40 skudd, mot Johannes' ni bomskudd (åtte på jaktstarten).

- Det er deilig å gå til start med en sånn statistikk. Jeg har bra selvtillit og trygghet på skytinga nå, og synes selv at jeg er blant favorittene, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Trengte pausen Etter bronserushet i starten av mesterskapet har gutta nå hatt tre hviledager. Som bestilt for Tarjei Bø, som med sitt tynne grunnlag på grunn av mye sykdom etter jul følte seg sliten etter jaktstarten sist søndag.

- Jeg er kanskje den som har hatt mest behov for en pause og er veldig glad for å ha fått noen dager helt «off». Med unntak av at vi har spilt bowling en dag, så har jeg stort sett gått mellom matsalen og senga disse dagene, sier Bø.

- Knallhardt Av Johannes Thingnes Bøs åtte seirer har seks kommet på sprint og to på jaktstart. Normalprogrammet har ikke vært hans øvelse — selv om han har brukbare åttende- og sjetteplass på de to 20-kilometerne som har arrangert før i vinter.

- Jeg har veldig lyst til å vinne et renn i den øvelsen, og blir trigget av at jeg ikke har vunnet den før. Jeg må jobbe med å holde fokuset helt ut, selv om man blir mer sliten både fysisk og i hodet. Det er knallhardt å være tilstede på fire skytinger, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

«Sprinttype» Tarjei Bø mener lillebroren er en typisk «sprinttype» foreløpig.

- Han er verdens største skiskyttertalent, og er offensiv og kliner til. Men det er visse ting han ikke har løst helt enda da, på skytebanen, som gjør at han er litt av og på. Men den dagen han løser det, så blir han nesten uslåelig, sier Tarjei Bø om lillebror Johannes Thingnes Bø.