KRANGLER: Skøyteparet Hege Bøkko og Håvard Lorentzen har opplevd stor suksess på isen. På hjemmebane går imidlertid ikke alt knirkefritt. Video: TV2 / Senkveld Vis mer

Håvard Lorentzen og Hege Bøkko

Når konkurranse­instinktet blir for sterkt: - Det verste jeg vet

Å være to toppidrettsutøvere under samme tak kan by på sine utfordringer.

I september avslørte Hege Bøkko og Håvard Lorentzen at de har funnet sammen. De to skøyteessene har oppnådd mye suksess på isen, og nå blomstrer det også utenfor skøytehallen.

Idrettsparet har foreløpig ikke snakket mye offentlig om forholdet, men i kveldens episode av Senkveld letter de på sløret om dynamikken de to imellom.

- Det har gått greit så langt. Det har det. Vi finner på forskjellig og koser oss, sier Lorentzen, før de begge nøler litt.

For å være to toppidrettsutøvere under samme tak har sine utfordringer.

Senkveld med Helene og Stian sendes kl. 22.25 på TV2.

52 plukk opp

- Hva skjedde første gangen dere skulle spille kort sammen?, spør programleder, Stian Blipp, vel vitende om at det enorme konkurranseinstinktet tidvis kan være et problem.

- Vi skulle spille et kortspill som han ikke kunne; Stress, innleder Bøkko, mens de begge smiler lurt i sofaen.

- Jeg måtte lære ham «Stress», og jeg trodde kanskje at jeg huska reglene, men det viser seg at jeg kommer på regler underveis som kanskje gagner meg litt. Helt tilfeldig, fortsetter hun.

Og det var da en hyggelig kortkveld ble til en blodig alvorlig konkurranse.

- Han begynte å anklage meg for juks, og juks er det verste jeg vet, for å være helt ærlig. Til slutt ble jeg så irritert, og jeg vet ikke helt hva som skjer, men det er nok konkurranseinstinktet som slår inn, for jeg reiser meg opp, tar kortstokken og «pælmer» den, forteller en lattermild Bøkko.

- Her skal vi presisere: I trynet på meg, skyter Lorentzen inn til latter fra programlederne og publikum. Til slutt var det likevel han som måtte krype til korset og spørre om de skulle spille videre.

OL-helt

Lorentzen fikk sitt store gjennombrudd tidligere i år, under vinter-OL i Pyeongchang. 26-åringen fra Bergen har utviklet seg til en av verdens beste skøyteløpere, og i Sør-Korea var det ingen som var bedre enn han.

Norge hadde ikke vunnet 500-meteren i OL på 70 år, men en jublende glad Lorentzen brøt den barrieren da han slo Cha Min-kyu med ett fattig hundredel.

- Det var et perfekt løp fra start til mål. Jeg leverer en åpning som er den raskeste jeg har gjort. Det er mye trening, øving og dedikasjon som står bak dette her, sa han til Dagbladet etter at gullet var et faktum.

Noen dager seinere var marginene så vidt mot ham på 1000-meteren, men en stolt nordmann kunne ta imot sin andre OL-medalje - denne gangen av sølv. Noen uker etter den fantastiske OL-innsatsen, sikret Lorentzen seg også sammenlagtseieren i verdenscupen på 500-meter.