DEN MEKTIGE STYRELEDEREN: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng er en tøffing, har valgt å møte alle utfordringer, men har en tendens til å snakke om ting som sorterer under andres ansvarsområder. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DEN MEKTIGE STYRELEDEREN: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng er en tøffing, har valgt å møte alle utfordringer, men har en tendens til å snakke om ting som sorterer under andres ansvarsområder. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg-krisa

Når Koteng lar seg rive med gjør han ikke RBK noen tjenester

Rosenborgs styreleder synes tatt av de fleste situasjoner, og snakker mye. Det har en tendens til å forverre situasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAN ER STYRELEDER, han står i det og han er ikke redd for å si det han mener. Det skal han ha, Ivar Koteng. Den mektige mannen på Lerkendal gjemmer seg ikke. Men innholdet i det han sier, rett eller galt, blir ofte feil for Rosenborg BK.

Klubben taper omdømme når styrelederen snakker om ting som ikke er kommunisert internt.

30 prosent publikumsnedgang så langt, med betydelig fare for at det ikke blir fullt på Lerkendal 16. mai, er et av flere beviser på det.

FØR I VERDEN, da Rosenborg var virkelig gode, spilte i Europa og i norsk målestokk vokste seg store og rike, var det sporten og administrasjonen som snakket på Lerkendal. Nils Arne Eggen (trener), Rune Bratseth (sportsdirektør) og Nils Skutle (adm.dir.) var budbringerne. Styreleder Knut Skoglund, kanskje den dyktigste Rosenborg har hatt, holdt seg alltid i bakgrunnen.

Den gangen ble det sagt at Eggen, Bratseth og Skutle tok avgjørelsene – alle avgjørelsene – for så å informere styret ved Skoglund.

Selvfølgelig var det mer snakk enn virkelighet.

Poenget er at det virket.

DE SISTE ÅRA er det stort sett Ivar Koteng som har snakket på Lerkendal, som om klubben er et enevelde. Det virker ikke alltid like bra. Koteng sparker, Koteng ansetter, og når Nicklas Bendtners framtid skal omtales i Adresseavisen er det Koteng som gjør det også.

Til Eirik Hornelands store overraskelse.

Som om Rosenborg-treneren ikke har problemer nok fra før.

UNDER NORMALE OMSTENDIGHETER ville det vært sportsdirektøren som snakket om spillere ut og inn, i ett hundre prosent forståelse med treneren. De siste ni månedene har det ikke vært normale omstendigheter på Lerkendal. Rosenborg har riktignok vunnet enda et seriemesterskap og enda en kongepokal siden turbulensen startet med sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, men mest av alt har det vært lite fred å få.

Trenerjakten, Nicklas Bendtners drosjetur, den påfølgende rettssaken og voldsdommen, støyen rundt ansettelsen av Eirik Horneland, det rettslige forliket med Ingebrigtsen/Hoftun, den elendige starten på årets sesong – lista blir stadig lenger.

Og nå sist, styreleder Kotengs varsel om Bendtners exit til sommeren.

En uttalelse som tok treneren med buksene nede.

DET TAR PÅ å stå i front, det er slitsomt og tærer. Ivar Koteng står i front. Det er en jobb han har gitt seg selv. Og med mange av uttalelsene han kommer med gjør han livet ekstra slitsomt for seg selv.

Og for Rosenborg.

DET ER IKKE bra når det ser ut som om treneren ikke bestemmer over egen stall (Nicklas Bendtner), men sånn ser det ut på Lerkendal. Det er problematisk for Eirik Hornelands posisjon. Det undergraver trenerens autoritet. Og sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye, som også er blitt tatt med buksene nede (sparkingen av Ingebrigtsen/Hoftun) kan ikke være spesielt henrykt han heller.

Noe synes å være alvorlig galt med kommunikasjonen på Lerkendal.

DET SOM DERIMOT er helt klart er at Nicklas Bendtner har vært et tema på Rosenborgs styremøter, og at den videre veien synes å være lagt. Såpass tillit må vi gi Ivar Koteng. Han har det fra et sted (styret), han finner ikke på tingene selv. Og jeg sitter med en følelse av at salg, utlån og til slutt fristilling fra kontrakten er de tre alternativene som skal løse problemet Nicklas Bendtner.

Går ikke det første går kanskje det andre, og går ikke det må Rosenborg bare svelge unna, ta tapet det er å la Bendtner gå gratis, og komme seg videre.

Det begynner nemlig å haste på Lerkendal.

Hvor mye det haster vil publikumsframmøtet mot Haugesund være et tegn på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer