Rosenborg-krisa

Når Koteng lar seg rive med gjør han ikke RBK noen tjenester

Rosenborgs styreleder synes tatt av de fleste situasjoner, og snakker mye. Det har en tendens til å forverre situasjoner.

DEN MEKTIGE STYRELEDEREN: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng er en tøffing, har valgt å møte alle utfordringer, men har en tendens til å snakke om ting som sorterer under andres ansvarsområder. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DEN MEKTIGE STYRELEDEREN: Rosenborgs styreleder Ivar Koteng er en tøffing, har valgt å møte alle utfordringer, men har en tendens til å snakke om ting som sorterer under andres ansvarsområder. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAN ER STYRELEDER, han står i det og han er ikke redd for å si det han mener. Det skal han ha, Ivar Koteng. Den mektige mannen på Lerkendal gjemmer seg ikke. Men innholdet i det han sier, rett eller galt, blir ofte feil for Rosenborg BK.

Klubben taper omdømme når styrelederen snakker om ting som ikke er kommunisert internt.

30 prosent publikumsnedgang så langt, med betydelig fare for at det ikke blir fullt på Lerkendal 16. mai, er et av flere beviser på det.

FØR I VERDEN, da Rosenborg var virkelig gode, spilte i Europa og i norsk målestokk vokste seg store og rike, var det sporten og administrasjonen som snakket på Lerkendal. Nils Arne Eggen (trener), Rune Bratseth (sportsdirektør) og Nils Skutle (adm.dir.) var budbringerne. Styreleder Knut Skoglund, kanskje den dyktigste Rosenborg har hatt, holdt seg alltid i bakgrunnen.

Den gangen ble det sagt at Eggen, Bratseth og Skutle tok avgjørelsene – alle avgjørelsene – for så å informere styret ved Skoglund.

Selvfølgelig var det mer snakk enn virkelighet.

Poenget er at det virket.

DE SISTE ÅRA er det stort sett Ivar Koteng som har snakket på Lerkendal, som om klubben er et enevelde. Det virker ikke alltid like bra. Koteng sparker, Koteng ansetter, og når Nicklas Bendtners framtid skal omtales i Adresseavisen er det Koteng som gjør det også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer