Når landslaget flyr til Ungarn i dag, er det med en notorisk måltyv som pilot

- Nå må spillerne riste av seg gårsdagen.

PILOT: Tidligere storscorer i Rosenborg, Harald Martin Brattbakk, er pilot. Og han er blant pilotene når det norske landslaget reiser til Ungarn i kveld. Her er han på vei ombord i flyet.  Foto: Bjørn Langsem
PILOT: Tidligere storscorer i Rosenborg, Harald Martin Brattbakk, er pilot. Og han er blant pilotene når det norske landslaget reiser til Ungarn i kveld. Her er han på vei ombord i flyet. Foto: Bjørn LangsemVis mer

(Dagbladet): Det ble et skuffende tap mot antatt dårligere Ungarn i går kveld, men nå er fokuset på returoppgjøret for Norge. Der blir kun seier godt nok om vi skal ta oss til EM neste sommer.

De norske spissene slet med å sette ballen i nettet i går, til tross for at de hadde noen veldig store sjanser.

Nå skal en mann som var kjent som en måltyv av rang skysse den norske troppen til Ungarn. Tidligere Rosenborg-spiller Harald Martin Brattbakk (44) er nemlig en av pilotene som styrer Norwegian-flyet som drar sørover i kveld.

- Jeg synes det er kjempestas. Det blir helt topp, sier Brattbakk til Dagbladet..

Må glemme gårsdagen Når vi spør om han har noen tips til de norske gutta foran skjebneoppgjøret, bedyrer mannen som har hele 150 mål i Rosenborg-drakta og fire på landslaget at han for tiden kan mer om flygning enn fotball. Men:

TIL UNGARN: Det norske landslaget søker revansje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
TIL UNGARN: Det norske landslaget søker revansje. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

- Jeg har jo spilt viktige kamper som denne for landslaget, og da gjør man seg noen tanker om det. De har hatt ei bra rekke med kamper med få baklengsmål og scoret og gjort det bra, men jeg synes vi skal si som Per-Mathias Høgmo: Det er to ganger 90 minutter, sier Brattbakk.

Han har stor tro på at de norske gutta kan klare å snu det.

- Det er kjipt å være i en spiller i en situasjon som i dag. De vet at de har gjort en grei kamp og skapt målsjanser, men klarte ikke å score og tapte. Slik som media blant annet omtaler det, blir man lett preget. Det må man bare riste av seg. Jeg tror det er viktig å glemme det som skjedde i går, og ta med seg det positive.

- Senk skuldere og få nok hvile! Brattbakk innrømmer at han hadde en periode der han var lei fotballen etter at han la opp i 2008. Men det er tydelig at han kan det han drev med, og følger med på både landslag og klubbfotball. Og selvfølgelig Rosenborg.

- Nå merker jeg at jeg er veldig opptatt av og glad i fotball. For meg føles det naturlig å være engasjert. Nå må de bare senke skulderene og ta det som det er. Det er lett for en som var utrangert for mange å siden å si, men det er viktig.

Han mener det nå er viktig å få godt med hvile og være så godt rustet til søndag som mulig.

- Det er viktig å ikke ha fokus på at det er en kjempeartig kamp som venter på søndag, og at de må gjøre det beste de kan. Jeg har aldri villet lagt for mye i at dette er en veldig viktig kamp, for det er den jo egentlig heller ikke. Det er en kamp som alle andre. Ja, resultatet er viktig og resultatet henger kjempehøyt, men det må man bare glemme, avslutter Brattbakk.

STORSCORER: Brattbakk.
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
STORSCORER: Brattbakk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer