ETT SKRITT NÆRMERE DRØMMEN:  Mikkel «Mix» Diskerud er tatt ut i USAs bruttotropp til VM i Brasil. Foto: NTB Scanpix
ETT SKRITT NÆRMERE DRØMMEN: Mikkel «Mix» Diskerud er tatt ut i USAs bruttotropp til VM i Brasil. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Når man lander i Brasil, kan man se opp på himmelen og felle en tåre

Diskerud med i USAs bruttotropp.

SANDNES (Dagbladet): USA tok i dag ut sin bruttotropp til VM i Brasil. Med på lista var Rosenborgs  Mikkel «Mix» Diskerud. 

Midtbanespilleren satt på benken da Rosenborg tok en overbevisende seier borte mot Sandnes Ulf. Likevel ble det en lykkelig dag.

Betyr alt De 30 i bruttotroppen skal slankes ned til en tropp på 23 etter en treningssamling i USA. At RBK-spilleren er tatt ut nå, ser han som en stor tillitserklæring.

- Det vil bety alt for meg å komme med til Brasil. Når man lander i Brasil, kan man se opp på himmelen og felle en tåre. Jeg er en meget lykkelig man nå, sier Diskerud til Dagbladet.

RBK-spilleren med amerikansk pass fikk beskjed på epost.

- Jeg fikk en epost hvor det sto at jeg skal være med på pre-camp i San Francisco. Jeg er tatt ut i en bruttotropp, og gleder meg noe inni hel...., sier han.

Følelsesladet Diskerud legger ikke skjul på at det var en følelsesladet beskjed:

- Dette er ting som dette vi fotballspillere drømmer om. Og så er det i Brasil, fotballens hjemland. Det bringer fram mange følelser. Jeg er ekstremt glad og stolt over meg selv.

Midtbanespilleren vet at det fortsatt blir tøft å komme gjennom nåløyet. Av de 30 som er tatt ut, kryr det av harde konkurrenter for RBK-spilleren:

- Alle 30 som er med i bruttotroppen ser nok på mulighetene til å bli blant de 23 utvalgte som store. Det er slik du må tenke, sier han til Dagbladet.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var en stolt mann mandag kveld:

- Det er veldig moro. Artig at vi klarer å få fram VM-spillere. Nå må han selvfølgelig prestere på den leiren han skal, men å ha både Mix og (Christian) Gamboa i et VM, gleder oss veldig, sier «Perry» til Dagbladet.

Troppen: Keepere:
Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton), Nick Rimando (Real Salt Lake)

Forsvarsspillere: DaMarcus Beasley (Puebla), Matt Besler (Sporting Kansas City), John Brooks (Hertha Berlin), Geoff Cameron (Stoke City), Timmy Chandler (Nürnberg), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Omar Gonzalez (LA Galaxy), Clarence Goodson (San Jose Earthquakes), Fabian Johnson (Hoffenheim), Michael Parkhurst (Columbus Crew), DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC)

Midtbanespillere: Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Toronto FC), Joe Corona (Club Tijuana), Brad Davis (Houston Dynamo), Mix Diskerud (Rosenborg), Maurice Edu (Philadelphia Union), Julian Green (Bayern Munich), Jermaine Jones (Besiktas), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Angrepsspillere: Jozy Altidore (Sunderland), Terrence Boyd (Rapid Vienna), Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), Landon Donovan (LA Galaxy), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)