Premier League:

Når Manchester-derbyet starter i morgen, har det aldri vært spilt en dyrere fotballkamp i historien

Spillere for 6,74 milliarder på Old Trafford. 

Den anslåtte kjøpssummene i lørdagens Manchester-derby. Kilde: Daily Mail. 
Den anslåtte kjøpssummene i lørdagens Manchester-derby. Kilde: Daily Mail.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Manchester City, på TV 2 Sport Premium klokka 13.30 lørdag

Manchester er på tå hev foran lørdagens derby mellom United og City i Premier League. Daily Mail melder i dag at aldri før i historien har verdien på spillerne vært større i en fotballkamp.

Avisa tar utgangspunkt i de to antatte førsteelleverne. Legger vi sammen tallene, har de 22 spillerne en anslått kjøpssum på 6,74 milliarder kroner.

Dyrest

Franske Paul Pogba er den dyreste aktøren på et Old Trafford som vil være på bristepunktet. Da han gikk fra Juventus til Manchester United i høst, kostet han 972 millioner kroner. Det gjør ham til tidenes dyreste spiller.

Den nest dyreste spilleren i morgen er belgiske Kevin de Bruyne. Kjøpssum: 598 millioner kroner. John Stones kommer på tredjeplass med en prislapp på 519 millioner.

NY DUELL: José Mourinho (til venstre) og Pep Guardiola hadde mange feider som mangere i Real Madrid og Barceloa. Nå representerer de hvert sitt lag i lørdagens Manchester-derby. Foto: NTB Scanpix
NY DUELL: José Mourinho (til venstre) og Pep Guardiola hadde mange feider som mangere i Real Madrid og Barceloa. Nå representerer de hvert sitt lag i lørdagens Manchester-derby. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvor blir det av Zlatan Ibrahimovic i dette bildet, lurer du kanskje. Han gikk gratis fra Paris Saint-Germain til United før sesongen. Derfor er han ikke med i regnestykket.

Kamp i kampen

Nok om millionspillere i aksjon på banen. Beløpene kan oppsummeres i ett ord: Galskap.

Men også utenfor banen får vi en interessant duell. Managerne José Mourinho og Pep Gurdiola huskes for sine feider da de var i henholdsvis Real Madrid og Barcelona. Nå møtes de på ny - for United og City.

Bayern Münchens midtbaneprofil Xabi Alonso (34) har spilt under begge bossene.

- Det er naturlig at folk sammenlikner dem nå som de er i hver sin Manchester-klubb, sier han ifølge Daily Mirror i dag.

- De er like på mange måter. Begge er vinnere. De tar hvert tap personlig. Suksessen handler ikke om flaks. Det handler om knallhardt arbeid.

Klar filosofi

Rutinerte Alonso - som har 114 kamper for Spania - fortsetter:

- Pep har en veldig klar filosofi om hvordan han ønsker å spille. Du ser det på treningsfeltet. Han oppdrar spillerne til å spille den fotballen han ønsker. Han tar tak i den minste ting fra kamper og får deg til å jobbe med å bli en komplett spiller.

SKRYTER: Xabi Alonso. Foto: NTB Scanpix
SKRYTER: Xabi Alonso. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Alonso er Mourinho en værhane. Når det kommer til å vinne, er han villig til å forandre taktikk - avhengig av kampbildet. Han kan «parkere bussen» i forsvar, om det er så om å gjøre.

- Det spiller ingen rolle for Mourinho hva folk sier. Han vil vinne, vinne, vinne, framholder Alonso.

Han er overbevist om at trenerne vil få suksess i Manchester. Begge lag har ni poeng etter tre kamper. Det samme har Chelsea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer