Når moroa gir seg selv

Landslagssjef Nils Johan Semb overrasket ingen med laget til Hellas-kampen. Og hvorfor skulle han det? Ingen ting er bedre enn et landslag som gir seg selv etter fire strake seirer i EM-kvalifiseringen.

Ullevaal Stadion er nesten ferdig utbygd, og er omsider verdig et landslag på samme byggetrinn. Det er gjort mye solid fundamentering siden EM-starten hjemme mot Latvia for et år siden, da den ene langsida var et eneste stort hull, og den norske forsvarsrekka var flere små.

Fasilitetetene rundt ettermiddagen er perfekte. Og det sportslige innholdet kan fort ende opp med samme karakteristikk.

  • Fordi Hellas vinne.
  • Og fordi Norge vil vinne.

Det siste er en forutsetning på hjemmebane. Det første er en nødvendighet dersom Hellas skal ha en ørliten sjanse til å komme til EM.

Det åpner for en type fotballkamp Nils Johan Semb bare har opplevd utenfor landets grenser. Det åpner også for moroa for publikum.

Men tross alt viktigst i innspurten på EM-kvalifiseringen: Det åpner for tre nye poeng.

Høytrykket

Et Hellas på desperat poengjakt bør utløse alle iboende fotballferdigheter hos begge lag - og fri både spillere og publikum for et norsk landslag som blir stangende i en blokk av muskler og kynisme.

  • Hellas må bruke de individuelle ferdighetene på å komme fram på banen og til avslutninger. Det er meningsløst for Hellas å ende opp med ett poeng på Ullevaal.
  • Og Norge kan i større grad få brukt suksessfaktorene fra bortekampene i EM-kvalifiseringen: Den solide forsvarsorganiseringen og høytrykket i bruddene mot et lag som ikke rekker å samle nok spillere på egen banehalvdel.

Legg til masse sydlandsk temperament og tradisjonell norsk fysikk - og du har alt du trenger for at Ullevaal og landslaget igjen skal få gjensidig fotballglede av hverandre. Sembs laguttak var akkurat som forventet. Etter fire strake seirer i EM-kvalifiseringen må det være et mål å gjøre færrest mulig forandringer.

Uavgjort

Semb har nok naturligvis også vært innom tanken på at uavgjort er et levelig resultat for Norge, og derfor forkastet et par av de øvrige og litt dristigere konstellasjonene han var innom. Blant andre med Jan Derek Sørensen på høyreflanken.

Så får vi håpe at kampen mot Hellas ender slik at ikke Semb være dristig mot Slovenia onsdag.