Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Når mote og hårfrisyrer er vel så viktig som fotballen

Åtte fotballspillere som det skrives om på motesidene.

 IKKE BARE FOTBALL:  Med store fotballinntekter kommer også glamor. En rekke fotballspillere har tatt det et skritt videre når det gjelder mote. Foto: NTB Scanpix.
IKKE BARE FOTBALL: Med store fotballinntekter kommer også glamor. En rekke fotballspillere har tatt det et skritt videre når det gjelder mote. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Mange vil påstå at fotballspillere er en stor gjeng med bortskjemte gutter. Noen tar det et skritt videre. Vi har funnet fram åtte spillere som vel så gjerne kan du oppe i mote- som i sportsseksjonen hos avisene.

1. Rene Higuita - Jeg er lei av å være stygge Rene, jeg vil bli kjekke Rene, forklarte Colombias tidligere legendemålvakt Rene Higuita, før han gjennomførte plastiske kirurgi for omtrent en halv million.

En gang stemt fram som sitt lands styggeste ikon, mannen som er kjent for skorpionsparket, fikk silikon i kinnet, opererte nesa, tok hudgrep, og alt skjedde på tv-programmet Cambio Extremo i hjemlandet.

Etter en måned i skjul - viste han seg fram, som en ny mann - nesten.

- Jeg er nå perfekt, mente Higuita selv.

2. Djibril Cissé - For meg er klær en forlengelse av min personlighet, uttalte franskmannen etter å ha signert for Queens Park Rangers i 2012.

Mannen sa selv at hans lidenskap var «å søke etter nye designtøy og hele tiden tenke på utseende.» Cissé dukket tid til ofte opp i antrekk som er langt fra det den vanlige mannen i gata kler seg i. I tillegg har han ingen problemer med å vise sine feminine sider.

Han har ikke noe problem med å bruke skjørt hvis muligheten byr seg.

Franskmannen har innrømmet at han har brukt en «liten formue» på klær, sko og ulike frisyrer, som ble endret nesten ukentlig mens han var aktiv.

3. Charlie Nicholas - Vel, Charlie. En av oss har nok feil, lo Arsenals tidligere midtbanespiller Graham Rix, etter å ha blitt enig om å møte nysigneringen Nicholas i hans strøk for et par øl da Nicholas signerte for Arsenal i 1983.

 OPERERTE:  Rene Higuita gjennomførte en omfattende operasjon for å bedre sitt utseende. Foto: NTB Scanpix.
OPERERTE: Rene Higuita gjennomførte en omfattende operasjon for å bedre sitt utseende. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

For da Rix møtte opp på puben i en simpel genser, jeans og joggesko, tok Nicholas kaka.

Inn i puben kom det en mann i en helhvit skinndress med italienske sko og ingen sokker.

- Han så ut som et medlem av Duran Duran, mente Rix.

Ved siden av Arsenal-karrieren var Nicholas modell for en rekke fine merker.

- Skinnbukser er ikke for alle, sa Nicholas.

Det stemte. Det var absolutt ikke noe for Rix.

- Jeg tror Charlie trodde han var fotballens svar på Jim Morrison, men han kom aldri til å få oppleve den samme smiskingen på Highbury, spøkte Rix.

4. Andrej Arsjavin Når russeren ikke var opptatt med survingen over kvinner bak rattet eller de britiske skattereglene i løpet av sine fire frustrerende år i Arsenal, var det de lokale frisørene som oppleve Arsjavins vrede.

 NØYE MED HÅRET:  Tidligere Arsenal-spiller Andrej Arsjavin. Foto: NTB Scanpix.
NØYE MED HÅRET: Tidligere Arsenal-spiller Andrej Arsjavin. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Da han signerte for The Gunners i januar 2009, insisterte hans kone Yulia på at parets personlige stylist Denis Volkov skulle komme til London hvis det var nødvendig.

- Andrej har råd til å fly meg over. Og verken Andrej eller Julia har tiltro til Londons frisører, forklarte Volkov.

Arsjavin sørget for å kutte håret ekstra kort like før han dro til London for å spare noe kjærkomne kroner. Selv millionærer passer på kronestykkene vet du.

5. Paul Gascoigne - Folk kan snakke så mye piss de bare vil, utbrøt Gazza i august 1990.

Han siktet selvfølgelig til grilldressene han brukte etter Italia-VM i 1990. Tottenham-mannen brukte dem nærmest konstant.

Akkurat som Gazza forsvant grilldressene av moten.

- Jeg mener fortsatt jeg så bra ut i dem, insisterte Gazza i 2010.

6. Gareth Seddon Etter mange år som manager i klubber på lavere nivå, var Salford-manager Anthony Johnson vant til forfall fra spillere grunnet jobb.

Men å miste sin toppscorer for to avgjørende kamper på grunn av et modelloppdrag var nytt selv for han. Så var tilfellet med Gareth Seddon.

 ULIK SVEIS HVER UKE:  Djibril Cisse har hatt en rekke frisyrer opp gjennom årene. Foto: NTB Scanpix / REUTERS / Philippe Laurenson.
ULIK SVEIS HVER UKE: Djibril Cisse har hatt en rekke frisyrer opp gjennom årene. Foto: NTB Scanpix / REUTERS / Philippe Laurenson. Vis mer

- Han spurte om å få dra til Tyskland ei uke, noe vi ikke var glade for. Vi kunne ha sagt nei, men vi ville nekte han å tjene noen kroner.

Seddon returnerte, ble ertet i garderoben, før han spilte fantastisk da Salford klarte målet om å rykke til Northern Premier League.

- Han passet på å holde seg i form, sa Johnson.

Ikke overraskende at en modell gjør det vel?

7. Cristiano Ronaldo Kort tid etter at han signerte for Manchester United innrømte Ronaldo at han var nesten sykelig opptatt av klær og mote.

- Selv om jeg kommer fra fattige kår, har noen anklaget meg for å være forfengelig, sa Rondaldo.

Ikke i det hele tatt. Etter hvert som hans stjerne vokste på Old Trafford, ble Ronaldo et moteikon. Statusen ble ikke mindre etter overgangen til Real Madrid.

På Madeira i 2006 åpnet han sin første motebutikk under navnet «CR7».

 FORFENGELIG:  Cristiano Ronaldo. Foto:  AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA / NTB Scanpix.
FORFENGELIG: Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA / NTB Scanpix. Vis mer

Etter at han ble pepet på av Dinamo Zagreb i Kroatia, mente han å vite hvorfor.

- Det er fordi jeg er kjekk, rik og god. De er sjalu. Jeg har ingen annen forklaring.

8. David Beckham Beckham har riktignok beskrevet Sir Alex Ferguson som en far, men det stoppet ikke skotten fra å selge gullgutten til Real Madrid i 2003. Grunnen? Beckham trodde han var større enn Ferguson, hevdet Ferguson i boka «Alex Ferguson: My Autobiography.»

Fergie ble utilpass med Beckhams livsstil allerede i 2000.

20 fotografer var samlet på Uniteds treningsfelt Carrington. Ferguson fikk vite av en av dem at grunnen var at Beckham skulle avsløre sin nye frisyre dagen etter. For å holde sveisen skjult med ei lue før det kommende oppgjøret mot Leicester.

- Er det grunnen til at oppstyret, utbrøt Ferguson etter å ha sett Beckhams nye hårløse frisyre.

 MER ENN FOTBALL:  David Beckham. Foto: NTB Scanpix.
MER ENN FOTBALL: David Beckham. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
 MOTELØVE:  Charlie Nicholas (t.h). Foto: NTB Scanpix.
MOTELØVE: Charlie Nicholas (t.h). Foto: NTB Scanpix. Vis mer