Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når motstanderens keeper blir kåret til banens beste, vet vi at vi har spilt en god kamp

Solskjær fornøyd etter poengdeling i Drammen, tross sein utlikning.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Molde 1-1.

Med ett minutt igjen å spille på Marienlyst, så Molde ut til å ha eliminert Godset fra gullstriden. Men så dukket Jarl André Storbæk opp etter et frispark inn i feltet og banket inn utlikningen.

Dermed ligger Molde og Rosenborg likt på tabelltoppen, mens Godset lurer tre poeng bak.

- Det er litt surt (at vi ikke klarer å vinne). De (Molde) har sine sjanser, mens vi har trykket, men vi klarer ikke skape aller største sjanser. Nå er det tre poeng opp til begge to, så det blir tøft, men vi skal stå på hele veien inn. Det er fortsatt mulig, sier kaptein Adam Larsen Kwarasey om Godsets gullsjanser videre..

Molde spiller en ny «seriefinale» hjemme mot Rosenborg om en uke.

DEMPET FEIRING: Jo Inge Berget knytter en neve, men feiret ikke voldsomt da han scoret 1-0 foran sine gamle supportere i Godsetunionen. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
DEMPET FEIRING: Jo Inge Berget knytter en neve, men feiret ikke voldsomt da han scoret 1-0 foran sine gamle supportere i Godsetunionen. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer

- Veldig synd. Vi skulle ha vunnet denne kampen ut i fra annen omgang. Vi skaper så mange sjanser, men keeperen deres (Adam Larsen Kwarasey) gjør også fantastisk kamp. Nå får vi heller slå Rosenborg neste helg, sier Magnus Wolff Eikrem.

Fornøyd Solskjær Også Molde-manager Ole Gunnar Solskjær trekker fram Kwaraseys opptreden mellom Godset-stengene, og tar det til inntekt for at Molde leverte en solid prestasjon på en vanskelig bortebane, hvor nettopp Molde er det eneste laget som har vunnet siden Stabæk stakk av med en trepoenger 16. mai 2010.

- Han sto godt i mål, Adam. Og når motstanderens keeper blir kåret til banens beste - eller i alle fall deres beste - så vet vi at vi har spilt en god kamp. Ja, vi skulle ha scoret flere, men vi fikk med oss et viktig poeng likevel, sier Solskjær til Dagbladet.

- Ett poeng er ikke så galt i bortekamp mot en medaljerival?

- Før kamp borte mot Strømsgodset, er vi kanskje fornøyd med ett poeng. Når du leder i det 88. minutt håper du på tre. Det ble ett, og vi hadde en prestasjon som fortjener mer enn ett poeng.

- Vi skårer ikke det viktige 2-0-målet, da kunne kampen vært avgjort. Hvordan vi kunne fått det? Vi kunne fått det på en av de store sjansene, eller vi kunne fått litt heldigere dommeravgjørelser.

STO PÅ BEINA: Adam Larsen Kwarasey var på etterskudd, og Jo Inge Berget hadde muligheten til å framprovosere et straffespark, men valgte på sportslig vis å bli stående på beina. Foto: Digitalsport
STO PÅ BEINA: Adam Larsen Kwarasey var på etterskudd, og Jo Inge Berget hadde muligheten til å framprovosere et straffespark, men valgte på sportslig vis å bli stående på beina. Foto: Digitalsport Vis mer

Solskjær sikter til en avgjørelse mot Daniel Chima Chukwu og mangelen på en dommerinngripen da Jo Inge Berget rundet Adam Larsen Kwarasey rett før pause.

- I hvert fall den med Chima synes jeg var klar, det skjedde rett foran meg. Da han er alene med keeper synes jeg han vinner ballen ærlig og redelig. Mens den straffesituasjonen med Jo Inge, den er for langt unna meg. Når jeg ser på TV, ser jeg jo at det er kontakt. Men han er ærlig, og det er veldig kjekt å se at spillerne er ærlige og ikke detter når de kan stå.

Gammel kjenning Hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo verdig de fullsatte tribunene. Dueller ble vunnet, angrep ble startet og gode innlegg slått mot feltet.

Ola Kamara og Adama Diomande kom begge til hver sin halvsjanse i løpet av de første tre minuttene av kampen.

Men Molde kom til den første store sjansen etter en kontring. Daniel Chima Chukwu skjermet ballen til Jo Inge Berget kom etter, og plutselig var den tidligere Godset-leiesoldaten alene med Adam Larsen Kwarasey. Men fra skrått hold ble Bergets avslutning greit parert av Larsen Kwarasey.

Men før det var spilt et kvarter var Berget fri bak Godset-forsvaret. Denne gangen kom ballen fra Strømsgodsets høyreback Lars Christoffer Vilsvik, som ble forstyrret av lagkamerat Kim André Madsen og nikket ballen rett bakover. Der ble den snappet opp av Berget, som denne gangen var mer treffsikker alene med Godset-keeperen, og plasserte inn ledermålet for gjestene.

Berget nær igjen Mot slutten av omgangen presset Godset på for utlikning, og var nær Magnus Wolff Eikrem stusset et Strømsgodset-frispark mot eget mål, men Vegard Forren sto på streken og reddet.

I første omgangs siste minutt var Berget igjen alene gjennom etter en real bom i Godset-forsvaret. Han dyttet ballen forbi Larsen Kwarasey, men havnet for langt ute på siden og fikk ikke gjort annet enn å legge inn foran mål, der Godset så vidt fikk ryddet unna foran Mattias Moström.

Strømsgodset satte inn Peter Kovacs og Muhamed Keita i pausen. Det virket smart etter en førsteomgang der de hadde kommet til mange innlegg men manglet en stor mann som for eksempel Kovacs, som var benket fra start.

Men det var Keita som kom til den første virkelig store sjansen i omgangen etter snaue 17 minutter. Han fikk en retur i feltet, knallet til fra upresset posisjon, men Ola Söderberg i Molde-målet lå i full strekk og reddet.

Ropte på straffe Kvarteret før slutt kunne Mattias Moström doblet Molde-ledelsen alene med Larsen Kwarasey, men Godset-keeperen vartet opp med en strålende redning i duellen.

Ni minutter før slutt ropte hele Marienlyst på straffe da Ola Kamara gikk i bakken i feltet, men dommer Svein Erik Edvartsen vinket bare spillet videre.

Ett minutt før full tid så det ut til at Molde skulle hale i land seieren, men en dødball sikret utlikningen for Godset. Ballen ble løftet inn i feltet av Storflor, der Kamara nikket på tvers av målet. Jarl André Storbæk banket ballen i mål.

Vegard Forren fikk en stor sjanse for Molde på overtid, men nikket like utenfor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media