Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Når noen av de beste gutta sliter med å stå oppreist, begynner det å bli nok

Flere løpere fikk store problemer i Putins «macho-utforbakke».

KREVENDE: Aksel Lund Svindal speider opp i utforbakken etter gjennomført trening. Løypa er utfordrende, og Svindal sier selv at han ikke trives «helt konge» ennå. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
KREVENDE: Aksel Lund Svindal speider opp i utforbakken etter gjennomført trening. Løypa er utfordrende, og Svindal sier selv at han ikke trives «helt konge» ennå. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud kjørte seg nærmere teten på treningsdag to i utforløypa i Rosa Khutor, men tonen etterpå forteller om det samme som i går: Bakken er krevende.

Flere av utøverne bommet på porter underveis, uvanlig nok, og det store diskusjonstemaet etterpå var de lange hoppene.

- Hoppene var sikkert ti meter lenger i dag enn de var i går, og kommer det ti meter til, så går det ikke lenger. Adrian Theaux, som kom etter meg, han var helt nede med rompa to ganger, og han er både godt trent og god på ski. Når noen av de beste gutta sliter med å stå oppreist etter hoppene, da begynner det å bli langt, sier Aksel Lund Svindal etter å ha blitt nummer tre, 55 hundredeler bak Mathias Mayer på topp.

- Det er høyere fart i dag, og folk tyner litt til. Folk vil sitte aerodynamisk så lenge som mulig inn mot hoppkanten, og da blir det noen meter lenger. Det gikk langt i dag, men nå begynner det å bli nok tror jeg. Går det enda fortere, så blir det for langt, sier Svindal til Dagbladet.

Putins manneløype Samtidig er den krevende løypa omtrent som de norske gutta hadde forventet. Utforkjørerne har også før snakket om at bakken i Rusa Khutor ikke er for pingler, og de signalene fikk de allerede da de prøvde den første gang.

- Vi var jo her for to år siden, og da fortalte Putin at han syntes utfor var skikkelig tøft, at det var en sport for skikkelige mannfolk. Så jeg er ikke overrasket over at det blir tøft, sier Aksel Lund Svindal med et smil.

- Det er ingen som vinner her på flaks, den som vinner her er god på ski, og sånn sett er det rettferdig. Men alle synes det er langt, og det er sjelden i v-cupen at alle er enige om det etter et renn. Eric Guay er kanskje den beste hopperen vi har, som hopper kortest og har den beste aerodynamikken i lufta, han er en bra målestokk, han gjør aldri feil på hopp. Han også hoppet stygglangt i dag, så alle var enige om at det holdt, sier Svindal, som ikke trives hundre prosent i åsen helt ennå.

Sjeldent å se Kjetil Jansrud ble nummer åtte på dagens trening, et drøyt sekund etter beste tid. Han liker seg egentlig godt i den russiske utforbakken, men også han fastslår at den som vinner OL-gull søndag vil være en virkelig god skiløper.

LANGE HOPP: Aksel Lund Svindal i det avsluttende henget i utforløypa under dagens trening. Hoppene ble lange for utøverne i dag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LANGE HOPP: Aksel Lund Svindal i det avsluttende henget i utforløypa under dagens trening. Hoppene ble lange for utøverne i dag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Det er vanskelig, det er krevende fra start til mål. Det er ikke som i Kitzbuhel der det er sinnssyke partier, men du må presse på hele veien. I dag er det litt mer polert og hardere spor, så det går enda fortere. Og hoppene går dritlangt, sier Jansrud, som også påpeker at uvanlig mange kjørte ut underveis.

- De har jo kjørt utenfor portene, og det er det veldig sjeldent du ser i utfor. Stort sett er det vanskelig å kjøre ut, man har stort sett god tid på seg. Her ryker jo flere ut. Men det må jo de fleste justere inn i morgen, jeg regner med de fleste ønsker å komme ned på siste trening, sier han.

Aleksander Aamodt Kilde var tredje nordmann i aksjon i dag, han kjørte inn som nummer 24.

Som Kjetil Jansrud antyder er det en siste utfortrening i morgen formiddag, før gullet står på spill søndag.

Hele Norges coronakart