Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget 2018: Norge-Australia

Når Norge vinner i mars er det mulig å glede seg til høsten

Norge trengte en solid og godt gjennomført forestilling for å komme i gang med 2018. Kampen mot Australia ble mye mer enn det.

OVERBEVISTE: Ola Kamaras tre scoringer mot Australia gjør ham svært vanskelig å vrake selv når Joshua King og Alexander Sørloth er tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OVERBEVISTE: Ola Kamaras tre scoringer mot Australia gjør ham svært vanskelig å vrake selv når Joshua King og Alexander Sørloth er tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge-Australia 4–1 (1–1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Ola Kamara scoret seg inn i framtida til Lars Lagerbäck, Norge så ut som et fotballag igjen og vips så kan 2017 arkiveres som prøving, veldig mye feiling og dårlige minner. Når Norge overbeviser i trøblemåneden mars, den som har kostet oss så mye, er det liv laga mange gode grunner til å glede seg til Nations League i september, oktober og november.

ENTUSIASME, VILJE, LØPSKRAFT og aggressivitet er hovedingrediensene i Norges oppløftende start på 2018. Veldig mye bedre enn i fjor og mye bedre enn VM-klare Australia ble denne kampen steget vi har ventet på. Og så kan vi sikkert dempe oss litt, huske hvordan Lars Lagerbäck hadde det i Belfast for et år siden og ta høyde for at det var Bert van Marwijks første kamp som australsk landslagstrener.

Når det er sagt, det var vi som gjorde dem dårlige.

DA NORGE AVSLUTTET 2017 skapte vi ingen målsjanser mot Slovakia. Det var bare trist. Mot Australia produserte vi sju og scoret på fire av dem. Det er ikke bare i overkant, det er nesten ikke til å tro. Men ting har innimellom en tendens til å falle på plass i fotball når suksessfaktorene nevnt innledningsvis kommer av seg selv.

I tillegg hjelper det med kvalitet av den typen Moi Elyounoussi leverer.

FLERE KLUBBER I Premier League har fått opp øynene for Norges beste spiller per dato. Da hjelper det med gode matcher utenfor den sveitsiske ligaen. Og viste han seg fram mot Manchester City i Champions League, hvilket han gjorde, herjet han i perioder mot Australia.

Så mye at bortelaget lot høyrebacken sin slippe ydmykelsen etter femti minutter.

MOI SCORET RIKTIGNOK ikke mål, det gjorde Ola Kamara (3) og Tore Reginiussen, men han gjorde veldig mye annet. Han snudde kampen da vi trengte gjennombruddskraft og offensiv briljans etter en kraftløs defensiv dødball til 0–1. Videre holdt han liv i den som Norges bjellesau. Og da han ble byttet ut etter 87 minutter hadde han sannsynligvis spilt sin beste landskamp.

Det lover godt for Moi Elyounoussis framtid.

Det lover godt for Norge.

VELDIG MYE HANDLET om debutanten Kristoffer Ajer (19) før denne kampen. Jeg håper vi kan la det bli med det. Gutten klarte seg bra og er et stort talent. Men det er ikke han som skal være sjefen i det norske forsvaret. Ikke ennå. For den jobben tilhører Tore Reginiussen, en oppgave han løser aldeles utmerket.

I en alder av snart 32 år (10. april) spiller RBK-stopperen sin beste fotball.

Det lover også godt for Norge.

HADDE DET IKKE vært for dødballfeilen som kostet oss 0–1 ville dette vært en defensivt perfekt kveld. Steinkontroll er beskrivelsen på det norske forsvarsspillet. Vi reduserte Australia til ingenting. Og da tenker jeg ikke bare på hvordan de bak i laget løste oppgavene som ble stadig enklere å løse, men de foran som starter det norske motspillet ved balltap.

Akkurat slik Lars Lagerbäck vil ha det.

PÅ EN KVELD der det som tiltrekker oppmerksomheten er Nederland-England, Tyskland-Spania, Italia-Argentina og Frankrike-Colombia spiller Norge mot Australia. Sånn er verden blitt, folkens. Bli vant til det. Cash is king. De store og gode dater hverandre mens vi andre må ta til takke med det som er mulig å oppdrive. Det er derfor landslagsåret 2018 handler om Australia, Albania, Island og Panama i fire treningskamper, før nivået vårt tvinger på oss Kypros, Slovenia og Bulgaria i Nations League til høsten. Og nettopp derfor er den kickstarten på året så ekstremt viktig.

Skal folket komme tilbake til Ullevaal må de ha noe å tro på.

DET HAR ALDRI et har aldri vært færre fotografer og journalister på en Ullevaal-landskamp i moderne tid. Det, selv om medieinteressen er et speilbilde av den reelle interessen, kan NFF til en viss grad leve med. Men 5871 solgte billetter, der det reelle frammøtet fort kan ha vært det laveste i moderne tid, er en katastrofe.

Derfor er denne seieren så viktig.

Ikke bare resultatet med alle scoringene.

Men innholdet og troen det gir på framtida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!