- Når øynene svartner, kan jeg bli redd meg selv

Zlatan Ibrahimovic om ville bilturer og adrenalinrushet av å stjele.

 KRAFTIG OPPGJØR:  Zlatan Ibrahimovic har aldri vært redd for å skille seg ut. Foto: Stephane Mahe / REUTERS / NTB Scanpix
KRAFTIG OPPGJØR: Zlatan Ibrahimovic har aldri vært redd for å skille seg ut. Foto: Stephane Mahe / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Han har satt skrekk i mange av Europas forsvarsspillere med frekke finter, magisk målteft og spisse albuer.

Men noen ganger blir Zlatan selv tatt av frykten.

- Når øynene svartner,kan jeg bli redd meg selv, sier Zlatan i et intervju med The Times.

Den svenske stjernespissen har stilt opp i et langt intervju med den engelske avisa. Der røper han har gått gjennom store forandringer i løpet av sin karriere.

Vill biltur Han har sparket ned lagkamerater på trening, skjelt ut motspillere og tatt et kraftig oppgjør med Bayern München-trener Pep Guardiola.

Zlatan Ibrahimovic røper at han alltid leter etter et nytt kick. Noe som holder han levende. Det gjorde han også da han spilte for Ajax i starten av sin internasjonale karriere:

-  Jeg elsker hastighet. Jeg husker en gang da jeg kjørte en tur med Porschen min i Amsterdam. Plutselig kom det en motorsykkel på siden av bilen. Jeg ville konkurrere, og tråkket gassen i bånn. Jeg kom opp i 280 kilometer i timen. Foran oss var det to biler, men en luke i mellom. Motorsyklisten ga seg, bremset ned. Jeg gasset på og kjørte mellom dem. Når det virkelig gjelder, da svartner det for øynene mine. Det er ekkelt. Noen ganger er jeg redd for meg selv, sier Zlatan i intervjuet.

Og Zlatan var heller ikke redd for å ta det han ville ha i ungdommen. Den svenske stjernespissen vokste opp i drabantbyen Rosengård, hvor 86 prosent av innbyggerne var innvandrere. Det satte sitt preg.

- Jeg måtte ta ansvar for min egen oppførsel, og for å være helt ærlig, jeg fikk et adrenalinrush av å stjele. Jeg trengte det for å overleve. Jeg kunne se en sykkel og fikk et sug eter å stjele den. Jeg ble en god tyv, innrømmer Zlatan.

Roet seg ned Men ifølge 31-åringen selv har han roet seg ned nå. Mye takket være sin kone, Helena Seger.

- Hun forstår meg, og aksepterer at jeg er litt gal. Men hun vet også hvordan hun skal holde meg i ro. Jeg har blitt roligere i dag, barna mine har gitt meg et perspektiv på livet, sier Zlatan.

I hvert fall på hjemmebane.

For på fotballbanen, vil Zlatan alltid være gal.

- Da Mourinho var manageren min fikk han oss til å gå ut på banen som gale dyr. Det er slik jeg vil framstå, sier Zlatan i intervjuet med The Times.