IKKE VERDENSKLASSE:  - Rooney kunne potensielt vært i verdensklassen. Men hvorfor er Ronaldo Gullballen- vinner, og ikke Rooney? De som har jobbet med begge, forteller at Ronaldos disiplin er grunnen til at han er den beste spilleren i verden, sier Joey Barton i et BBC-intervju. Foto: Stella Pictures
IKKE VERDENSKLASSE: - Rooney kunne potensielt vært i verdensklassen. Men hvorfor er Ronaldo Gullballen- vinner, og ikke Rooney? De som har jobbet med begge, forteller at Ronaldos disiplin er grunnen til at han er den beste spilleren i verden, sier Joey Barton i et BBC-intervju. Foto: Stella PicturesVis mer

- Når Rooney røyker, gjør han da alt for å bli den beste spilleren i verden?

Joey Barton mener United-spilleren ikke tilhører verdenstoppen.

(Dagbladet): I et intervju i BBC radio i går gikk Queens Park Rangers-spilleren Joey Barton hardt ut mot Wayne Rooney.

I intervjuet ble Englands sjanser under sommerens fotball-VM diskutert, noe som spilleren anser som nærmest ikke-eksisterende.

Joey Barton, som er kjent for å si sin mening, mener at de engelske stjernene ikke holder verdensklasse - deriblant Wayne Rooney.

Lite disiplin I BBC-intervjuet sier QPR-spilleren at han mener Rooney ikke har utviklet seg siden han forlot Everton.

Lite disiplin og dårlig treningsmentalitet har gjort at United-spissen ikke er på høyde med de store stjernene - som Cristiano Ronaldo.

- Se på tilnærmingen og mentaliteten hans sammenlignet med Cristiano Ronaldo. Det er som to motpoler, sier Joey Barton i radiointervjuet.

- Gjør han alt? Barton mener det er særlig én ting som skiller Ronaldo og Rooney.

- Rooney kunne potensielt vært i verdensklassen. Men hvorfor er Ronaldo Gullballen- vinner, og ikke Rooney? De som har jobbet med begge, forteller at Ronaldos disiplin er grunnen til at han er den beste spilleren i verden, sier QPR-spilleren.

- Når Rooney røyker, gjør han da alt for å bli den beste spilleren i verden?, spør Barton.

På Twitter forsøkte Barton å utdype sin mening, men understreket også hvor mye han faktisk liker United-spilleren.

- Jeg vil påstå at han ikke har vært bedre siden han slo gjennom i Everton. Det var da han sluttet å utvikle seg, eller rett etter. Som jeg sier: han er en stor spiller. Han er blant mine favoritter, jeg elsker å se han spille, og han er av den gamle skolen - men han er ikke verdensklasse, fortsetter Barton på Twitter.

 UT MOT ROONEY:  Queens Park Rangers-spilleren Joey Barton tror ikke England har noen sjanse under sommerens VM - og han mener Wayne Rooney hadde potensialety til å bli en verdensspiller. Foto: AP Photo / Claude Paris / NTB Scanpix
UT MOT ROONEY: Queens Park Rangers-spilleren Joey Barton tror ikke England har noen sjanse under sommerens VM - og han mener Wayne Rooney hadde potensialety til å bli en verdensspiller. Foto: AP Photo / Claude Paris / NTB Scanpix Vis mer