GULLSTOL: Her blir Anders Bardal båret på gullstol av de andre norske hopperne etter at han vant VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULLSTOL: Her blir Anders Bardal båret på gullstol av de andre norske hopperne etter at han vant VM-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Når sånne som han lykkes, har jeg lyst til å begynne å grine

Hoppsjefen var på gråten da han snakket om Anders Bardals historiske VM-gull.

- Anders Bardal er kanskje den beste kapteinen norsk hoppsport noen gang har hatt. Jeg er så ufattelig glad på norsk hoppsport sine vegne, sier hoppsjef Clas-Brede Bråthen til Dagbladet.

Hoppsjefen ble helt blank i øynene da han skulle beskrive Bardals VM-bragd i normalbakken.

- Når sånne som han lykkes får jeg mest lyst til å grine. Det er fantastisk. Jeg finner rett og slett ikke ord på det jeg føler nå, sier Bråthen. 

- Beste som kunne ha skjedd Ingen nordmann har tatt VM-gull i denne type bakke siden 1966, den gangen sto legenden Bjørn Wirkola øverst på seierspallen.

- Det kunne ikke skjedd med en bedre utøver enn Andars Bardal. Vi har flere fantastiske utøvere i det norske hoppmiljøet, men Anders representerer det vi er mest stolte av, sier han.

Dette var Bardals første gull noen gang i et verdensmesterskap.

- Han har jobbet hardt, han har jobbet lenge, han har stått på og bitt tennene sammen og jobbet i motgang. Jeg har veldig sansen var sånt, sier Bråthen.

- Det er det ultimate at en utøver som Bardal får det til.

- Sjanse på nytt gull I morgen står mixed hopping på planen. Nå er Norges mannskap blant favorittene til å ta nok en mesterskapsmedalje.

- Mange forventer at vi gjør det bra siden vi vant i dag. Vi ser at det er andre nasjoner som har sterkere jenter enn oss. Det blir veldig tøft, men vi har en sjanse, tror Bråthen.

Hopp-konkurransen begynner i morgen klokken 17.00