Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå har Sarpsborg slått Rosenborg også

Når Sarpsborg slår Rosenborg blir drittværet mest snøen som falt i fjor

Kristoffer Zachariassen (23) og Sarpsborg har gjort Eliteserien en stor tjeneste. Da spiller det ingen rolle at snø, traktorer og måkebiler stjal oppmerksomheten denne åpningshelga.

HOLDT NULLEN OG VANT: Sarpsborg 08s keeper, Aslak Falch, har grunn til å juble. Rosenborg er slått for første gang på 13 forsøk. Det blir ikke bedre enn det.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HOLDT NULLEN OG VANT: Sarpsborg 08s keeper, Aslak Falch, har grunn til å juble. Rosenborg er slått for første gang på 13 forsøk. Det blir ikke bedre enn det. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarpsborg-Rosenborg 1–0 (0–0)

SARPSBORG (Dagbladet): Det er ikke pent, det må ikke være det heller bare Sarpsborg gjør som trener Geir Bakke sier. Og det gjør de. De dekker rom, jobber som bikkjer og gjør det vanskelig for motstanderen. I fjor var derfor seriemester Rosenborg det eneste laget som vant på Sarpsborg stadion.

90 minutter inn i Eliteserien 2018 er storfavorittene fra Trondheim det første laget som har tapt.

HELE NORGE UTENFOR Trøndelag gleder seg over det. Vi vil ha spenning. Da er det greit at gullgrossistene fra Trondheim taper serieåpningen. Og det var ikke tilfeldig, det var ikke urettferdig, det var bare veldig planlagt.

Sarpsborg visste hva som skulle til.

Og de leverte varene gjennom ekstrem innsats og en BB som fort kan bli landslagsspiller i løpet av året, Kristoffer Zachariassen.

SARPSBORG MISTET FIRE av sine beste spillere gjennom og etter fjorårets sesong. Det synes (nesten) ikke. Det er mange grunner til det. For viktigere enn enkeltspillere er den grunnleggende ideen som handler om kollektivets fortreffelighet og vilje til ekstremt hardt arbeid.

Der er Sarpsborg gode.

Fordi de tror på det.

ROSENBORG FIKK BESKJED om hva som venter dem denne sesongen. Det kan ikke ha kommet overraskende. Alle lag prøver å jobbe litt ekstra mot de tittelforsvarende seriefavorittene. Sarpsborg lykkes maksimalt. Mens Rosenborg, som har som mål å score pluss 60 mål i serien, hvilket vil si to i snitt per kamp, ikke fant nok rytme til å skape kvalifiserte målsjanser.

Litt skyldes det nok at lagets spill er sårbart når ballen sklir mer enn den ruller.

Når rytme og offensiv samhandling er nøkkelen til suksess er det vanskelig å lykkes på klisterføre.

ALLEREDE I UKA før den tidlige fotballåpningen fikk seriestarten juling av den andre serierundens utsettelser på Nadderud (Stabæk-Start) og i Sandefjord (Sandefjord-Ranheim). Det ble ikke bedre da undervarmen sviktet nyopprykkede Ranheim og lørdagens serieåpning mot Brann heller ikke kunne spilles på grunn av humpete (!) bane. Og da måkebilen måtte ut og rydde banen etter ti minutter i Bodø (Glimt-LSK), og to måkebiler var i aksjon i timene før Sarpsborg-Rosenborg, hadde kritikerne skytset de trenger.

Det er ikke så enkelt.

FOR DET ER ikke datoene som holder folk hjemme og ødelegger argumentene for dem som vil ha utvidet sesong og tidlig fotball i Norge. Det er været. De siste åra har det knapt vært det vi kaller vinter der brorparten av fotballen spilles, og mildt og fint på denne tida av året. Etter at Åråsen i slutten av februar var strøken og klar for mesterfinalen mellom Rosenborg og LiIlestrøm, den som skulle vært spilt sist mandag (5. mars), kom det en uventet fimbulvinter og flyttet kampen fram til 25. april. Ja, det er selvfølgelig større fare for vintervær snø og spontan tele jo tidligere man prioriterer seriestart, men det er ingen fasit på været.

Den værmessige rundjulinga seriestarten har fått handler mest om uflaks.

MEN DET ER fullt mulig å spille fotball selv om det er guffent og hvitt. Der er i hvert fall kunstgresset en fordel. Det er bare å måke. Og så er det grønt igjen, uten fare for å ødelegge underlaget med take på framtida. Og Molde-Sandefjord 5-0, Strømsgodset-Stabæk 2-2, Odd-Haugesund 1-2, Start-Tromsø 4–1 og Bodø/Glimt-Lillestrøm 3–1 ga oss en fin første seriesøndag før Sarpsborg og Rosenborg

PS! Det har ikke noe med seriestarten å gjøre, men det må adresseres ut over idrettspresident Tom Tvedts presise og meget betimelige fjernfordømmelse (han er på Paralympics i Pyeongchang) av lørdagens publikum i Holmenkollen. Konsekvensene av flatfylla i marka hefter nemlig ikke ved arrangøren. Ei heller politiet eller Ruter som kjørte full kapasitet. For ingen andre enn representantene for fylla har skylda for det som skjedde under og etter den tradisjonsrike femmila.

Det er bare en ting å si om det.

Skam dere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!