Når skal Arsenal tape?

Det er ikke lett å si. I dag var mesterne overlegne igjen.

Norwich - Arsenal minutt for minutt.(Dagbladet.no): (Norwich - Arsenal 1-4) Som ventet ble Norwich et par nummer for små for de regjerende mesterne fra nord-London. Med den overlegne 4-1-seieren på bortebane fikk Chelsea bare låne tabelltoppen i knappe to timer.

For det var aldri tvil om hvor poengene skulle ende i oppgjøret på Carrow Road. Spørsmålet var bare hvor stor den skulle bli. For som kjent har Arsenal vist fryktinngytende scoringsform i det siste.

Perler på rekke og rad

Og bare for å ta det med en gang. Alle Arsenals mål var vakre.

 • 0-1: Thierry Henry valgte like godt å løpe fra hele East Anglia, og tok med seg Suffolk i samme slengen. Vel framme ved dødlinja fant han Reyes umarkert på bakre stolpe. Spanjolen hadde en enkel jobb.

  Men det mest oppsiktsvekkende var at Arsenal bare angrep med to spillere. Mot Norwichs seks. Likevel var ikke hjemmelaget i nærheten av å avverge scoringen. Det viser klasse.

 • 0-2: Henry får æren av å sette den andre. En nydelig trekant med Reyes, så ut til Ljungberg, som igjen finner Henry på hjørmet av femmeteren. Henrys 116. mål i Premier League er en studie verdt.

  Også her var det tre Arsenal-spillere mot minst seks forsvarere.

  0-3: Skrekkelig forsvarsspill av Adam Drury da han skal ta ned en ball på egen femmeter. Ljungberg leser situasjonen, plukker ballen fra en hjelpeløs Drury, og gir ballen til Pires. Han gjør selvsagt ingen feil fra fire meter.

  Og dermed var tre poeng sikret før pause.

  Heldig Lauren


  Men hjemmelaget kommer sikkert til å nevne dommer Graham Polls innsats i kampen. Det har lenge vært en ubekreftet sannhet blant fansen at topplagene får mye gratis av dommerne.

  I dag fikk Arsenal en suspensjon i gave av ham. På stillingen 0-1 dro Lauren ned Darren Huckerby som bakerste mann. Og fikk gult kort. I overkant snilt av herr Poll.

  Men da Lauren regelrett slaktet Leon McKenzie på overtid burde saken vært klar. Likevel valgte Poll å holde kortene tett til brystet. Uten at noen på stadion skjønte hvorfor.

  Død andreomgang


  For det vi fikk se av fotball, ble vist i første omgang i dag. De siste 45 minuttene var Arsenal mest opptatt av å holde ballen i laget og få tiden til å gå. Det fikk de.

  Selv om Huckerby fikk straffe tidlig i andreomgang, og reduserte selv, var Norwich aldri i nærheten av å true Arsenal.

  De er rett og slett for gode for de fleste Premier League-lagene.

  Og da Dennis Bergkamp tok ned ballen på elleve meter to minutter på overtid og banket ballen i krysset var det egentlig bare et symbol på det Arsenal driver med for tiden.

  Det er vakker fotball. Og det krones i øyeblikket med plass nummer 1 på Premier League-tabellen.

OVERLEGNE: Thierry Henry gjør så vondt han vil med motstanderne i Premier League. I dag scoret han ett, og ga to målgivende pasninger.