Når Tevez scorer, er Juve-seieren i boks

Sjekk argentinerens utrolige statistikk - og mer til - i ukas Italia-spesial-Dødball.

RETT HJEM:  Carlos Tevez hilset til sitt barndoms nabolag, Fuerte Apache, etter scoringen mot Lazio rett før landslagspausen. Juventus vant selvsagt kampen. Foto: Giorgio Perottino / Reuters / NTB Scanpix
RETT HJEM: Carlos Tevez hilset til sitt barndoms nabolag, Fuerte Apache, etter scoringen mot Lazio rett før landslagspausen. Juventus vant selvsagt kampen. Foto: Giorgio Perottino / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) I går var det fem år siden sist det skjedde:
At Carlos Tevez tapte en ligakamp etter selv å ha scoret et mål.

Når Tevez scorer, er Juve-seieren i boks

Datoen var altså 13. september 2008, motstander var Liverpool, og Tevez satte inn et tidlig mål for Manchester United. Liverpool snudde imidlertid til 2-1 på Anfield.

42-4-0 Men siden den gang har argentineren scoret i 46 ligakamper for United, Manchester City og Juventus. 42 av disse har endt med seier til Tevez' lag. Fire ganger er det blitt uavgjort. Null Tevez-tap.

I Juventus er Tevez blitt en umiddelbar hit, med tre mål på tre offisielle kamper: I supercupfinalen mot Lazio (Juventus vant 4-0) og i de to seriekampene (slo Sampdoria 1-0 og Lazio 4-1) har Tevez vist at han passer perfekt inn i Antonio Contes taktikk.

 SERIE A I BILDER: Christian Vieri (t.v.) har spilt for fem av de seks Serie A-lagene som skal i aksjon lørdag. Her fra 1999, da han var i  Inter sammen med den da svært skadeforfulgte Ronaldo. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
SERIE A I BILDER: Christian Vieri (t.v.) har spilt for fem av de seks Serie A-lagene som skal i aksjon lørdag. Her fra 1999, da han var i Inter sammen med den da svært skadeforfulgte Ronaldo. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Helt fra han ble tildelt trøye nummer 10 har sammenlikningene med Alessandro Del Piero vært uunngåelige.

- Selvsagt vil jeg ikke glemme at Del Piero var den siste som hadde 10-eren. Han er en person og en spiller som jeg respekterer stort, sa Tevez da han ble presentert i sommer.

- Ikke på Del Pieros nivå Del Piero svarte:

- Jeg takker Tevez for de hyggelige ordene han sa om meg da han ble presentert. Jeg håper han vil bære trøya med kjærlighet.

En annen Juventus-kjendis - med noe mer blandet fortegn - er den tidligere direktøren Luciano Moggi. Han var direktøren som sto i sentrum av den italienske dommerskandalen, som endte i at Juventus ble fratatt to serietitler og degradert til Serie B.

Selv ble han idømte fengselsstraff og utestengt fra all fotball på livstid, men å delta i debatten får han lov til. Og nå vil han dempe de stadige sammenlikningene mellom Del Piero og Tevez:

- Del Piero er en mester - Tevez er en god spiller. Det er store forskjeller mellom de to. Del Piero kunne løse opp situasjoner av seg selv, mens Tevez trenger et lag rundt seg. Selvfølgelig er han god, det er udiskutabelt, men han er ikke på nivå med Del Piero.

Sånt snakk pleier å tenne Tevez. Da blir det ofte flere mål. Og da vinner Juventus.