UNGARSK LYKKE: Ungarn er klare for EM-semifinale mot Norge lørdag. Her jubler Klara Szekeres (i midten) og nasjonens stjernespiller Anita Görbicz for suksessen de opplever med lagets norske trener Karl Erik Bøhn i EM. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB Scanpix
UNGARSK LYKKE: Ungarn er klare for EM-semifinale mot Norge lørdag. Her jubler Klara Szekeres (i midten) og nasjonens stjernespiller Anita Görbicz for suksessen de opplever med lagets norske trener Karl Erik Bøhn i EM. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB ScanpixVis mer

«Når vi har kommet helt til semifinalen, så hadde jeg tatt selv djevelen»

Men Karl Erik Bøhn tror ikke på sensasjon mot samboer Løke og Norge.

BEOGRAD (Dagbladet): Ungarn endte som nummer to i den andre gruppa i hovedrunden, bak Montenegro, og blir Norges motstander i lørdagens EM-semifinale her i Beograd.

Dermed får vi et realt kjæresteoppgjør i Kombank Arena:

Norges strekstjerne Heidi Løke mot Karl Erik Bøhn - samboer og landslagssjef for Ungarn.

- Bronse vil være som gull - Å møte Norge er det siste jeg har ønsket meg. Men vi hadde ikke engang drømt om å komme til semifinalen, så når vi er kommet helt dit, så hadde jeg tatt selv djevelen. Vi er stolte og glade over å ha kommet så langt, og for oss vil også bronse være som gull, sier Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Du virker ikke veldig sterk i trua på å slå Norge?

- Å møte Norge i kamp sju i et mesterskap... Det er et hinder ikke mange kommer over. Sannsynligheten for at vi vinner den kampen er veldig liten, sier Karl Erik Bøhn.

- Ja, hvor liten?

- Så liten at det er går under den lille usikkerheten om at man aldri kan vite helt sikkert. Vi er 60 minutter unna en finale, og det er vinn eller forsvinn. Jeg er realist. Selv om vi har spilt god håndball i perioder, så har vi også hatt marginer og flaks på veien til semifinalen, sier Karl Erik Bøhn.

- Har ikke gitt opp - Men vi har ikke gitt opp, altså. Vi gir aldri opp, det er det jo en bok som heter, skrevet av ei jeg er veldig glad i (samboer Heidi Løkes bok heter «Gi aldri opp»). På en god dag så kan det gå, og semifinaleplassen har gitt energi og humør i gruppa, understreker han.

Dimensjonen om at samboeren Heidi Løke blir motstander bekymrer han ikke. Bøhn vil ikke ha noen kvaler med å sende Norge ut av gullkampen.

- Håndball er lek og moro, og vi må ikke gjøre det til noe annet enn det. Kjærester, familie, venner, kamerater, osv. møter hverandre i alle slags idretter hver dag. Selv har jeg konkurrert  mot kamerater og venner hele livet, både som spiller og leder, sier Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Men planen for å slå Norge er å kneble Heidi Løke på streken?

- Norge har så god sentrallinje at det er umulig å snakke om én måte å stoppe Norge på. Sulland, Edin, Heidi, Herrem, Linka, Katrine Lunde Haraldsen. Det er jo stjernespillere over alt. Ingen lag i verden er i nærheten av Norge når de spiller på sitt beste. Vi er noen nummer for små ennå, sier han.

- Jeg håper bare å unngå 34-13, som Ungarn tapte sist de møtte Norge (i Håkons hall på Lillehammer under EM i 2010).

- Gruer de seg til å møte Norge?

- Jentene lever nok mer i nuet enn meg, så de har forhåpentligvis ikke samme respekten for Norge som meg. Eller forresten, det tror jeg dem har.

PS! Norges semifinalemotstander så ut til å gi halvveis blaffen i kveld. Ungarn tapte den betydningsløse kampen mot Russland 25-31.