TO TRINN NED: Etter å ha vunnet fire strake gullmedaljer i VM, så måtte Emil Hegle Svendsen ta til takke med bronse på dagens fellesstart i Nove Mesto. Her gratulerer han gullvinner Tarjei Bø. Russiske Anton Shipulin (t.v) vant sølv.
TO TRINN NED: Etter å ha vunnet fire strake gullmedaljer i VM, så måtte Emil Hegle Svendsen ta til takke med bronse på dagens fellesstart i Nove Mesto. Her gratulerer han gullvinner Tarjei Bø. Russiske Anton Shipulin (t.v) vant sølv.Vis mer

- Når vi har tatt åtte gull, så er bronse litt stakkarslig

- Burde sluppet meg ned på fjerdeplass.

NOVE MESTO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (27) hadde teften av et femte VM-gull i Nove Mesto, men Tarjei Bøs desperate langspurt etter den siste stående skytingen klarte ikke trønderen å svare på.

Ut fra siste skyting var han bare fire sekunder bak kompisen. En kilometer fra mål på rennet over 15 kilometer var avstanden nede i bare 2,1 sekunder, men da han ikke oppnådde full kontakt, så ble det for tungt å jage.

- Hadde ikke sjanse - Jeg jaget det jeg hadde for å ta igjen Tarjei, men jeg hadde så lite krefter igjen at jeg ikke hadde sjanse.

- Jeg tenkte at det var mulig, og jaget det jeg hadde for å ta igjen Tarjei, men jeg hadde for lite å gå med. Og da (Anton) Shipulin gikk forbi meg i den siste bakken, så ble det VMs største stopp på meg. Det var helt forferdelig på slutten, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Fornøyd, lell Etter fire strake gull i mesterskapet, så blir liksom ikke bronse det samme. Det fleipet også Emil selv med.

- Jeg burde vel egentlig ha sluppet forbi en til og kommet på fjerdeplass, så kunne jeg hatt 100 prosent gull i stedet for en dum bronse, hehe.

- Men du er fornøyd med bronse?

-Når vi har tatt åtte gull i VM, så er det litt stakkarslig med en bronse. Men jeg er fornøyd med bronsen min lell, jeg. Medalje er medalje, og det er bra, sier Emil til Dagbladet.

- Sykt og veldig moro Og når han ikke fikk gullet selv, så er det ingen VM-kongen unner seieren mer enn Tarjei Bø. Kompisen som mistet mye av sesongoppkjøringen på grunn luftveisinfeksjonen TWAR overasker alle med hvor sterkt han har kommet tilbake.

Dagens VM-gull er Tarjei Bøs tredje i dette mesterskapet, sammen med mix-stafetten og herrestafetten.

- Det er helt sykt og veldig moro at han klarer det, med den historien han har hatt i år. Det er bare et stort talent som klarer det. Og Tarjei er en av de beste kompisene mine, så det var stort å se han på toppen av seierspallen, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

FIRE GULL OG EN BRONSE: Emil Hegle Svendsen poserer med fangsten i VM, fire gullmedaljer og en bronse.
FIRE GULL OG EN BRONSE: Emil Hegle Svendsen poserer med fangsten i VM, fire gullmedaljer og en bronse. Vis mer