- Når vi ikke finner svakheter på fotballbanen, går vi etter hvor mye hårgelé han bruker

Fjørtoft vil ha slutt på usaklig Ronaldo-kritikk.

MER ENN HÅRGELÉ: Portugals Cristiano Ronaldo hylles av Jan Åge Fjørtoft i forkant av kveldens EM-semifinale. Foto: REUTERS/Felix Ordonez/NTB scanpix
MER ENN HÅRGELÉ: Portugals Cristiano Ronaldo hylles av Jan Åge Fjørtoft i forkant av kveldens EM-semifinale. Foto: REUTERS/Felix Ordonez/NTB scanpixVis mer

EM-semifinale: Spania - Portugal direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): Tidligere storscorer på det norske landslaget og nåværende programleder for Viasat, Jan Åge Fjørtoft, hyller Cristiano Ronaldo (27) før dagens EM-semifinale mot storebror på Iberia-halvøya og regjerende EM-mester, Spania.

- Cristiano Ronaldo er i ferd med å virkelig spille seg inn i historiebøkene, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Komplett Han mener at det må bli slutt på å dømme fotballstjernen for mengden hårgelé han bruker.

- Ronaldo er sannsynligvis den mest komplette spilleren vi har sett noensinne. Når vi ikke finner svakheter på fotballbanen, går vi etter hvor mye hårgelé han bruker, forteller Fjørtoft.

Den tidligere norske landslagsspissen mener at 27-åringen alltid har utviklet seg i tråd med kritikken mot han.

- Først ble han kritisert for at han driblet for mye, men det luket Alex Ferguson av han. Så var det at han scoret for lite, da ble han plutselig toppscorer for Manchester United. Siden ble han kritisert for å være for dårlig på hodet, nå er han en eksepsjonell hodespiller, forklarer han.

Fjørtoft tror kanskje Portugal er for avhengig av sin største stjerne, men mener at laget har muligheten til å slå ut  Spania.

- Jeg har respekt for de andre portugisiske spillerne, men Ronaldo må ta mer ansvar på landslaget enn han må i Real Madrid. Det blir nok en jevn kamp som blir avgjort av fotballmagi, spår han.

Leter etter Messi For Spanias del tror Fjørtoft at de savner en spiller som er fra Argentina.

- Det kan virke som Barcelona-spillerne leter etter Messi når de spiller, selv om han ikke er med, av åpenbare grunner.

Til nå har Ronaldo tre mål i inneværende mesterskap, og seks mål til sammen i EM. Fjørtoft tror han vil ta scoringsrekorden til Michel Platini, før eller senere. Platini har ni mål i EM, og imponerende nok scoret han alle under EM på hjemmebane i Frankrike i 1984.

-Det skal holde hardt å tangere Platini med maksimalt to kamper igjen. Men Ronaldo kommer til å spille flere EM, sier Fjørtoft.

Portugal har aldri slått erkerivalen Spania utenfor de portugisiske grensene, og spanjolene har ikke sluppet inn et eneste baklengsmål i en utslagskamp i et sluttspill siden tapet mot Frankrike i åttedelsfinalen i VM i 2006.