FORSTÅR ALVORET: Haugesund-trener Jostein Grindhaug innser at laget hans er en nedrykkskandidat etter den svake sesongstarten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FORSTÅR ALVORET: Haugesund-trener Jostein Grindhaug innser at laget hans er en nedrykkskandidat etter den svake sesongstarten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Når vi kommer skjevt ut, så setter det seg litt i skallen på enkelte

Ærlig Haugesund-sjef.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga hadde få problemer med å slå Haugesund 2-0 på Ullevaal i går kveld.

Den store helten for Kjetil Rekdals lag ble jamaicanske Deshorn Brown (24), som scoret to ganger på 80 sekunder i første omgang.

Vålerenga er for alvor med i kampen om tippeligamedalje denne sesongen, men for Haugesund ser det langt verre ut.

Rogalendingene spilte 1-1 mot Stabæk i serieåpningen, men forrige helg ble det utrolige 0-6 hjemme for Rosenborg, og i går altså 0-2 for Vålerenga.

- Samme nivå som mot RBK Etter 0-6-tapet for RBK sa Haugesund-sjef Jostein Grindhaug til Dagbladet at om laget hans fortsatte i samme stil, vil det spille i Obos-ligaen neste år.

Han var ikke mye høyere i hatten etter kampen i går.

- Det er nesten samme nivå som sist. Dette er den tredje kampen vi ikke spiller godt. Vi er upresise med ball, det er det mest negative med oss. Og så er vi dårlige til å forsvare eget mål, og på toppen er det lite gjennombruddskraft i oss. Det er de tre tingene vi har slitt med de første kampene, sier han til Dagbladet.

Haugesund skapte én fattig målsjanse i Oslo i går, og slet voldsomt med å penetrere Vålerengas bakre firer.

Grindhaug ser ingen spesiell grunn til at rogalendingene ikke får det til:

- Nei, det er ikke noe spesielt. Fysisk sett skal vi være klare, men det mentale er viktig. Vi er stort den samme gjengen som i fjor, men når vi kommer skjevt ut, og får mange smeller, så setter det seg litt i skallen på enkelte, sier han.

- Rosenborg-kampen satt nok litt i. Når du blir så til de grader ydmyket som med 6-0, så er det en tøff opplevelse, legger han til.

- Nedrykkskandidat Under kampen i går sa Egil Drillo Olsen på TV 2 at per dags dato så er Haugesund en nedrykkskandidat. Det er Grindhaug enig i.

- Ja, jeg er enig i det, men vi må jobbe oss ut av det, men det har vi fortsatt tid til. Jeg tror vi skal klare det, sier han.

Også i fjor fikk vestlendingene en elendig start på sesongen, men de kom seg i andre halvdel, og havnet på en trygg 11. plass til slutt.

Den erfaringen har Grindhaug planer om å utnytte.

- Erfaringen fra i fjor er fin å ha med seg. Det handler om å forenkle ting litt. Jeg tror vi skal komme styrket ut av dette, sier han til Dagbladet.