- Når vi slår dem i Russland skal vi gni det inn

Northug drømmer om OL-revansjen allerede.

SER FRAM TIL REVANSJEN: Her innser Petter Northug at formen fortsatt ikke er god nok til å dominere en stafettspurt, men allerede nå sikter han seg inn mot OL-revansje i Sotsji.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SER FRAM TIL REVANSJEN: Her innser Petter Northug at formen fortsatt ikke er god nok til å dominere en stafettspurt, men allerede nå sikter han seg inn mot OL-revansje i Sotsji.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da Maxim Vylegsjanin jublet over målstreken på Birkebeinerstadion i dag, jublet resten av lagkameratene som om de hadde vunnet OL-gullet.

I stafettgeneralprøven før OL var det åpenbart at Petter Northugs skalp var en gjev pris å vinne for russerne. For Petter holdt følge med Vylegsjanin helt opp til toppen av den siste bakken på dagens stafett, men over toppen måtte han gi russeren noen meter.

De klarte han aldri å skli inn igjen mot mål.

- På  slutten er vi litt urutinerte, vi lar ham gå på toppen der, og klarer ikke å gli ham inn på slutten. Det må vi ta med oss, oppsummerte landslagstrener Trond Nystad overfor Dagbladet.

Drømmer om Sotsji-seier Men Petter selv, som tapte en særdeles sjelden spurt om andreplassen mot ankermannen på Norges andrelag, Finn Hågen Krogh, er derimot ikke redd for at russerne skal bli for sterke når neste stafett går av stabelen i Sotsji.

- Jeg vet når formen kommer så holder ikke det Vylegsjanin gjorde i dag. Jeg gleder meg over at jeg har såpass god tid siden jeg er der jeg er per dags dato, sier Northug om løpet i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer