Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Når Viking vinner, skjer det noe med spillernes blodprøver

- Det er underlig, sier Åge Hareide.

KOM, NÅ SKAL DU GI BLOD: Åge Hareide omfavner Veton Berisha etter en seier. Hvorvidt det var klemmen fra Viking-treneren eller de tre poengene mot Brann som gjorde susen skal være usagt, men det medisinske apparatet i Viking ser klare forskjeller på spillernes blodprøver etter seier og tap. 
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
KOM, NÅ SKAL DU GI BLOD: Åge Hareide omfavner Veton Berisha etter en seier. Hvorvidt det var klemmen fra Viking-treneren eller de tre poengene mot Brann som gjorde susen skal være usagt, men det medisinske apparatet i Viking ser klare forskjeller på spillernes blodprøver etter seier og tap. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter 45 dager under nedrykksstreken er seier mot Sarpsborg 08 det eneste som er godt nok for Viking-trener Åge Hareide.

Med seier i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 i kveld, tar Stavangerlaget et langt steg i riktig retning. Hareide er fullt klar over hvor mye denne kampen betyr.

- Det er årets viktigste kamp, sier Viking-treneren og utdyper:

- En seier vil bety at vi er med i flokken. Taper vi blir vi parkert blant de to nederste.

- Kan gå tom
På de tre siste kampene i Tippeligaen har Viking tatt sju poeng. Det er ett mer poeng enn hva laget samlet hadde på sine ti første kamper. Den tidligere landslagssjefen har tidligere trukket fram hvor avgjørende energien og løpskapasiteten til unggutta har vært. Nå frykter han at de kan ha løpt for mye.

- De har jobbet steinhardt, og kapasiteten kan stoppe opp, sier 57-åringen.

Hareide merker at spillerne hans har fått en vitamininnsprøytning.

- Opplever man positive opplevelser er det lettere og få en ny en.

Restituerer raskere
Viking har ikke trent så mye de siste dagene på grunn av det tette kampprogrammet, men poengene til Viking har satt sitt preg på spillerne. Støtteapparatet til Viking tar jevnlige blodprøver av spillerne og resultatet sier sitt om de glade dagene i Stavanger.

- Ifølge blodprøvene restituerer spillerne raskere når vi vinner. Det er underlig hvordan fysikken og det mentale henger sammen, sier Viking-treneren.

Og Hareide vet hva som venter dem i kveld. Han har fulgt Sarpsborg 08 grundig og er imponert over det han sett.

- Når de spiller på sitt beste er det veldig morsom fotball.  Roar Johansen og Sarpsborg står for noe og ønsker å jobbe med spillestilen sin.

Bare en ting er bra nok for snart friskmeldte Viking. Det er tre poeng.

- Vi skal gå høyt, være aggressive og presse steinhardt, sier Hareide.

Er det lettere å være Åge nå enn for tre uker siden?

- He-he. Jeg er samme mann, men arbeidslivet føles litt lettere.