Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Når villdyret våkner

Med det norske flagget klistret til kroppen tråkket Thor Hushovd inn til etappeseier i Tour de France. Det er unorsk råskap.

-  Jeg er stolt av trøya mi, av landet mitt og av meg selv.

Ti meter før mål slapp Thor Hushovd styret og klappet seg seierssikkert på brystet. Så strakk han armene i været, knep igjen øynene og svelget en aldri så liten klump.

Da hadde Credit Agricole-rytterne syklet som om det gjaldt livet for å bringe sin kaptein i posisjon før spurten. Det klarte de og 250 meter før mål slapp Thor hjulet til opptreker Julian Dean.

Der og da var ikke «Dyret fra Grimstad» et dekkende kallenavn - villdyret hadde våknet.

-  Verdens beste

-  I dag vant jeg en real spurt og fikk vist at jeg er verdens beste spurter. Denne seieren er mye større enn den første jeg vant i Tour-en for to år siden, sa Hushovd etter å ha syklet i mål foran flere titalls millioner TV-tittere med det norske flagget på både brystet, magen og ryggen.

Og mye ville ha mer:

-  Det er ikke vanskelig å holde motivasjonen oppe, det kan jeg love deg, fortalte Hushovd med en etappeseier og sykling med den gule ledertrøya bak seg.

Råskap

Det er den apetitten som skal dra Hushovd gjennom utallige timer på sykkelsetet før neste sesong og neste Tour de France.

Da norsk presse hadde brukt opp alle mulige ordspill med «Thor», «Tour» og «de France», kom spørsmålet: Hva skal man egentlig skrive? Sykling er unorskt og hvem her hjemme aner hva det koster å tråkke seg mil etter mil gjennom verdens råeste sykkelritt?

Thor gir pedalene juling dag etter dag, og han er i verdenstoppen når det gjelder å gjøre akkurat det.

Det er idrettslig råskap på sitt villeste. Og Thor skal gjøre det igjen.

MED FLAGGET PÅ BRYSTET: Som førstemann i mål på 8.etappe av årets Tour de France, klappet Thor Hushovd seg seierssikkert på brystet, strakk armene i været og var stolt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media