Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Narkomane får gratis Newcastle-billetter

Vane-kriminelle får oppleve straffespark i stedet for straff.

(Dagbladet.no): Kan lykkerus på fotballbanen slå heroinrusen? Dette spørsmålet kan vi snart få svar på.

Den engelske avisa Daily Mail melder nemlig at myndighetene i Nord-England har delt ut Premier League-billetter til narkotika-avhengige - som et tiltak i behandlingen mot avhengighet.

Vane-kriminelle som har søkt behandling for sin avhengighet av alkohol eller narkotika, har fått ettertraktede billetter til blant annet lokalderbyet Newcastle - Sunderland kommende søndag, melder avisa.

Newcastle United har donert billetter til de lokale myndighetene, og sosialarbeidere mener tiltaket vil hjelpe narkomane med å bli integrert i samfunnet igjen.

Belønning for kriminelle?

Prosjektet har fra flere hold blitt kritisert for å «belønne» kjente kriminelle, i stedet for å straffe dem.

- Bare de som har vist en ektefølt forpliktelse til å leve et normalt, strukturert liv har fått billetter, sier en talsmann for lokalmyndighetene nordøst i England.

- Dette er ingen belønning, slår talsmannen fast.

STRAFFEDØMTE: Nordøst i England får vane-kriminelle rusmisbrukere billetter til Newcastles hjemmekamper i stedet for straff. Foto: AP/SCANPIX
STRAFFEDØMTE: Nordøst i England får vane-kriminelle rusmisbrukere billetter til Newcastles hjemmekamper i stedet for straff. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Totalt fire sesongbilletter på St. James\' Park deles mellom ulike sosialkontorer i området, og skal ifølge myndighetene tildeles rusmisbrukere som «jobber med å legge bak seg sin tidligere kaotiske livsstil».

Ifølge avisa skal også kriminelle som regnes som hyppige og høyt prioriterte forbrytere ha fått billetter gjennom rusomsorgen.

- Folk vil se dem straffet

En av kritikerne til billett-tiltaket er Martin Callanan, som representerer det nordøstlige England i EU-parlamentet.

- Vanlige samfunnsborgere ønsker å se dem som gjør noe galt, få straff. Jeg er ikke overbevist om at dette er et positivt tiltak, sier Callanan.

De som jobber med rusomsorg er av en annen oppfatning.

- Vi er nødt til å prøve å få folk tilbake til samfunnet, og gi dem selvtillit til å leve sammen med vanlige folk igjen. Å gi dem en billett til en fotballkamp er en mulighet til å integrere dem og la dem bygge opp selvtillit. Det kan bare være positivt, mener tidligere politimann og kriminalrettsansvarlig i narkotika-omsorgen i Durham, Eric Suddes.

image: Narkomane får gratis Newcastle-billetter
LYKKERUS: Lokalmyndighetene mener det å få gå på fotballkamp er viktig for at rusmisbrukere integreres i samfunnet og får starte et mest mulig normalt liv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media