Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey:

Narvik takket nei til plass i Get-ligaen

Narvik fikk ikke gjennom sine krav og takket nei til plass i Get-ligaen for neste sesong. Klubben mener seg dårlig behandlet av ishockeyforbundet.

AVSLAG: Get-ligaen vil bestå av ni lag neste sesong etter at Narvik takket nei til en plass i toppdivisjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVSLAG: Get-ligaen vil bestå av ni lag neste sesong etter at Narvik takket nei til en plass i toppdivisjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- På bakgrunn av det tilbudet vi har fått fra Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey, har vi takket nei til plass i GET-ligaen kommende sesong. Vi kan ikke se at like vilkår og rettferdighet, som Norges Ishockeyforbund legger til grunn, er ivaretatt, selv etter at vi har fremmet forslag til løsning for dette. Vi har dog informert om at vi gledelig er med hvis Norges Ishockeyforbund snur og godtar vårt forslag til løsning, heter det i en pressemelding fra Narvik Arctic Eagles.

I pressemeldingen står det videre at Narvik Hockey lenge har vært bevisst på at norsk ishockey på et tidspunkt er nødt til å utvide sitt geografiske tilholdssted og at klubben har hatt et ønske og et mål om å være en del av det steget.

I eliteserien møtes alle ti lag fem ganger til enkeltkamper. Kampene spilles tirsdag, torsdag og søndag. Det eksisterer ikke reisefordeling, slik som i 1. divisjon.

- Det ville ført til enormt mye reising, særlig for Narvik. Kostnadene ville også bli betydelige for de øvrige lagene, som risikerte å reise til Narvik tre ganger i løpet av sesongen for tre enkelte kamper, skriver Narvik-styret.

Kostnadsbesparende

Klubben hevder at forslaget den la fram ville vært kostnadsbesparende for samtlige lag ved et eventuelt opprykk fra Nord-Norge. Forslaget gikk ut på doble helgekamper, ni helger hjemme og ni helger borte (kamp lørdag og søndag). De resterende ni midtukekampene skulle spilles på Narviks hjemmebane.

– En slik organisering ville bidra til å generere en forsvarlig økonomi for alle klubbene, og være utjevnende, som et alternativ til reisefordeling, mener klubben.

I et møte med Norges Ishockeyforbund 4. juni ble det lagt fram revidert forslag fra forbundet.

Ishockeyforbundets tilbud til Narvik gikk ut på doble hjemmekamper mot samme motstander og doble bortekamper mot to forskjellige motstandere, samt ni enkeltkamper i midtuke – fire hjemme og fem borte.

Katastrofalt

I tillegg sto tilbudet om å ta Lørenskogs plass slik seriesystemet var satt opp, med kamper tirsdag, torsdag og søndag, noe klubben mener ville vært økonomisk katastrofalt.

Narvik mener det vil være sportslig utilfredsstillende å møte en uthvilt motstander i siste del av helgens dobbeltarrangement borte og ønsket å møte samme lag i begge kamper. Forbundet avslo det med henvisning til det organisatoriske og til mulige tapte billettinntekter.

Narvik måtte svare fredag, og valgte da å si nei. Dermed blir kommende sesongs eliteserie gjennomført med ni lag. Lørenskog var sportslig kvalifisert, men fikk ikke fornyet eliteserielisens etter ikke å ha oppfylt de økonomiske kravene.

- Det er for oss uforståelig at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre de små tiltak som skal til for at man også sportslig stiller med like vilkår. Dette er å anse som helt essensielt i landets øverste liga, skriver Narvik-styret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media