Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Narvik blir Norges VM-kandidat i alpint

Narvik valgt som VM-søker i alpint

Norges Skiforbund gikk som ventet inn for Narvik som vertsby i søknaden om VM i alpint på norsk jord i 2027.

FORNØYD GJENG: Narvik delegasjon fra.v Roger Solheim, Stein Hjertholm, Florian Aschwanden, Erik Plener, Rune Edvardsen (ordfører i Narvik), Per Lund, Knut Erik Dybdal (delvis skult) Eirik Franzen  under åpent styremøte i Norges Skiforbund i forbindelse med norsk VM-søknad i alpin-VM 2017.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORNØYD GJENG: Narvik delegasjon fra.v Roger Solheim, Stein Hjertholm, Florian Aschwanden, Erik Plener, Rune Edvardsen (ordfører i Narvik), Per Lund, Knut Erik Dybdal (delvis skult) Eirik Franzen under åpent styremøte i Norges Skiforbund i forbindelse med norsk VM-søknad i alpin-VM 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget ble klart etter et styremøte i skiforbundet mandag kveld. Beslutningen var i tråd med anbefalingen fra et Terje Lund-ledet utvalg som har jobbet med å se på de mulige norske kandidaturene.

Nasjonalanlegget på Hafjell og Kvitfjell vrakes dermed i forsøket på å få alpin-VM til Norge for aller første gang.

– Vi har valgt kandidaten vi tror vi kan vinne fram med internasjonalt og som har størst mulighet til å bringe alpin-VM til Norge, sa skipresident Erik Røste da han la fram skistyrets beslutning.

Hafjell og Kvitfjell har i en årrekke arrangert verdenscuprenn og har betydelig mer arrangørerfaring enn Narvik. Sistnevnte arrangerte blant annet NM i 2017.

Økonomisk var det stor forskjell mellom utfordrerne, ettersom et VM i Narvik vil koste 500-600 millioner kroner, mot 100 millioner kroner i Hafjell/Kvitfjell. På grunn av finansieringsplanene for mesterskapet skal dette ikke ha vært avgjørende for valget.

Derimot ble det i Lund-utvalgets anbefaling lagt stor vekt på logistikken. Narvik har én arena, mens det er betydelig avstand mellom Hafjell og Kvitfjell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!