Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nasri: - Ryker vi ut nå, blir vi erstattet neste år

Franskmannen frykter for spillernes framtid.

FRYKTER FOR FREMTIDEN: Manchester Citys Samir Nasri imponerte ifølge Ole Fuglestad mot Swansea i helgen, men spilleren selv frykter for både sin egen og sine lagkamerers fremtid dersom de taper mot Bayern i kveld. Foto: Reuters/Phil Noble.
FRYKTER FOR FREMTIDEN: Manchester Citys Samir Nasri imponerte ifølge Ole Fuglestad mot Swansea i helgen, men spilleren selv frykter for både sin egen og sine lagkamerers fremtid dersom de taper mot Bayern i kveld. Foto: Reuters/Phil Noble. Vis mer

(Dagbladet):Tungtsatsende Manchester City er regjerende ligamestre, men i Champions League har klubben slitt voldsomt med å hevde seg.

Det endte med tap mot CSKA Moskva sist CL-kamp, og nå frykter spillerne at deres fremtid i klubben vil være over dersom de ikke greier å gå videre fra gruppespillet denne sesongen.

- La oss være ærlige. Vi må gjøre noe, ellers kommer det til å bli nye spillere her neste år, sier Samir Nasri ifølge Sky Sports.

Må slå Bayern Slik ståa er nå, er Manchester City mer eller mindre nødt til å få et resultat mot Bayern München på Etihad i kveld. Hvis ikke, er de avhengige av uavgjort i CSKA - Roma som går parallellt.

Sjeik Mansour har investert tungt i de lyseblå fra Manchester, og forventer mer enn bare suksess i hjemlig serie. Nasri forstår alvoret foran kampen i kveld.

- Med den lønna alle spillerne får, og nivået på spillerne i klubben, er 90 prosent av klubben verdensklasse. Å ikke kvalifisere oss fra første runde i Champions League ville vært et stort skudd i baugen for klubben - og for oss spillerne også, sa Nasri.

Per i fjor var Manchester City den idrettsklubben i verden som betalte høyest gjennomsnittlig lønn ifølge SportingIntelligence, så at eierne forventer avansement er ikke unaturlig.

- Tror heller manageren ryker I Manchester City er det sportsdirektør Txixi Begiristain som håndterer spillerkjøp og salg, og spillerne hentes inn som en del av klubbens langsiktige sportslige satsning.

Mens Nasri ser ut til å tro at det er spillerne som ryker ved CL-fiasko, tror derfor City-supporterklubbens Ole Fuglestad at det heller er Pellegrini som ryker først.

- For å være ærlig tror jeg tror ikke Pellegrini sitter særlig trygt. Eierne har vist at de ikke er redde for å sparke treneren hvis det er det de mener er det beste for klubben, så jeg tror ikke de tenker seg om to ganger før de gjør det, sier Fuglestad til Dagbladet.

Han understreker likevel at han personlig ikke er tilhenger av å sparke managere, og at han heller ikke tror det finnes noen umiddelbar løsning på Europa-problemet.

FØRSTEMANN UT: Ifølge Fuglestad er det Manuel Pellegrini som er førstemann ut døra på Etihad dersom klubben ikke oppnår suksess i Champions League. Foto: AFP/Oli Scarff.
FØRSTEMANN UT: Ifølge Fuglestad er det Manuel Pellegrini som er førstemann ut døra på Etihad dersom klubben ikke oppnår suksess i Champions League. Foto: AFP/Oli Scarff. Vis mer

- Hvor mange år brukte Chelsea på oppnå suksess der? Det er ikke noe som er gjort over natta. Det tar tid å bygge en Europa-kultur i klubben, mange år med satsing og skuffelser må til, sier Fuglestad.

Trenger en ny spiss Supporterklubbens talsmann, som for øyeblikket er i Manchester for å se kveldens storkamp, ønsker hverken at Nasri eller noen av de  andre nåværende spillerne bør forsvinne hvis City ryker ut.

- Jeg syns heller det ser litt tynt ut enkelte steder. Nå som Dzeko er ute med skade, har vi bare en og en halv spiss igjen i Agüero og Jovetic. I tillegg sliter vi veldig når David Silva er ute, men han er uerstattelig, sier Fuglestad.

Han har imidlertid ingen forslag til stallfyll på spissplass. På grunn av Silvas skade, har han i tillegg svært liten tro på at Manchester City skal greie å slå de suverene bundesligalederne i kveld.

- Jeg har ikke så voldsom tro på kampen i kveld nå som han ikke er med, men det kan hende vi spiller bra. Hvis jeg skulle tippe, tipper jeg 3-1. Enten vinner City 3-1, eller så taper de 3-1.

Selv om de allerede har vunnet gruppen, jakter Bayern på sin side «The perfect six». De har foreløpig vunnet samtlige av sine fire gruppekamper, og slo Manchester City 1-0 på Allianz Arena tidligere i høst.

Kveldens Champions League-kamper kan du følge i Dagbladets fotballstudio fra klokken 18.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media