MENER CITY KAN VINNE ALT: Samir Nasri var et eneste stort smil i går, etter å ha signert en fireårskontrakt med Manchester City. Foto:  (AP Photo/Peter Byrne/PA Wire)
MENER CITY KAN VINNE ALT: Samir Nasri var et eneste stort smil i går, etter å ha signert en fireårskontrakt med Manchester City. Foto: (AP Photo/Peter Byrne/PA Wire)Vis mer

Nasri er glad for å bytte ut Arsenal-fansen

Og mener City minner om berømte «Galacticos».

(Dagbladet): Noen timer før Arsenal vant den uhyre viktige bortekampen mot Udinese i går kveld, ankom Samir Nasri sin nye hjemmebane i Manchester.

Mange City-fans hadde møtt fram for å ønske nysigneringen velkommen, og 24-åringen svarte med å kalle dem mer lidenskapelige enn Arsenal-fansen.

- City-fansen er veldig lidenskapelige, de minner meg litt om Marseille. Arsenal har gode supportere, men de er ikke så lidenskapelige etter at de flyttet fra Highbury til Emirates. Jeg husker da vi spilte mot City og tapte 0-3 (i 2008, journ.anm.). Publikum var fantastiske. Det er det jeg ønsker, god stemning, sier Nasri i et videointervju med klubbens hjemmeside.

Det er andre gang i løpet av kort tid Nasri uttaler seg om Arsenal-fansen med negativt fortegn. Etter serieåpningen mot Newcastle, der han ikke spilte, registrerte han fra TV-stolen at supportere sang «Na na na na na na na na na na na na, Samir is a c**t, is a c**t, Samir is a c**t».

- Jeg hørte hva fansen sang om meg på lørdag. Det synes jeg virkelig er respektløst siden jeg fortsatt er en Arsenal-spiller, skrev han på Twitter.

Fantasifotball
I går lot Nasri seg intervjue inne i Citys garderobe, med draktene til David Silva og Sergio Kun Agüero hengende i bakgrunnen, ved siden av hans egen.

- Det blir som fantasifotball? spør intervjueren.

- I Frankrike kalles Manchester City for «Galacticos». Det er som med Real Madrid da Zinedine Zidane spilte der, sier Nasri.

Uttrykket Galacticos oppsto like etter 2000, da Real Madrid-president Florentino Perez gjorde det til en vane å hente inn minst én superstjerne hvert år. Det begynte med Luis Figo, fortsatte med Zinedine Zidane og deretter med Ronaldo og David Beckham.

Fra før hadde klubben også store navn som Raul og Roberto Carlos. Real Madrid vant serien i 2001 og 2003, og Champions League i 2002.

Snakket med gamle Arsenal-helter
Nasri ser for seg at City kan oppnå mye av den samme suksessen, ikke minst etter å ha snakket med tidligere Arsenal- og City-spiller Patrick Vieira, som i dag har en direktørjobb i sistnevnte klubb.

MENER CITY-FANSEN ER BEDRE: Nasri mener fansen til City har mer lidenskap enn fansen til Arsenal. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
MENER CITY-FANSEN ER BEDRE: Nasri mener fansen til City har mer lidenskap enn fansen til Arsenal. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

- Samtalen med ham utgjorde en stor forskjell. Han er en legende i Frankrike, alle elsker ham. Når en sånn spiller, som har vært i klubber som Arsenal og Juventus, sier at City er stedet å være fordi de vil vinne alt - da må du lytte til ham, sier Nasri.

City-manager Roberto Mancini har vært frustrert over at det har tatt såpass lang tid å fullføre overgangen. Det samme har 24-åringen vært.

- Nå er jeg endelig City-spiller, det er det jeg har ønsket siden starten av. Jeg er veldig glad, sier han.

- Jeg har vært frustrert, for jeg sa til manageren at jeg ønsket å dra. Jeg ville gjennomføre oppkjøringen til en ny sesong her, så jeg kunne bli kjent med lagkameratene mine. Dette er en stor dag for meg, jeg har fått en ny start.
 

Dobler lønna
Arsenal har vært kjent for å spille attraktiv fotball under Arsene Wenger, men Nasri ser store muligheter for «sexy fotball» også hos de lyseblå.

Da intervjueren sier at mange supportere ser fram til at han, Silva og Kun Agüero skal spille sammen, smiler Nasri sitt bredeste smil.

- Når du kommer til en klubb ønsker du å spille med så gode spillere. I den første kampen til Agüero kom han inn og scoret to ganger, og leverte en assist. Jeg liker den type spillere, akkurat som meg er de ikke storvokste, men de har kvikke føtter og god teknikk. Vi kan få god kjemi på banen. Og med Yaya (Toure), Dzeko, Tevez... jeg er bare lykkelig for å være her. Jeg kan ikke vente med å spille, sier Nasri.

Smilet blir neppe mindre av at lønna dobles i City heller, nå kommer Nasri angivelig til å håve inn ei ukelønn på rundt 180 000 pund. Han har skrevet under på en fireårskontrakt.

«GALACTICOS»: David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane og Raul var de fremste ambassadørene for «Galacticos». Samir Nasri mener City nå kan bruke den merkelappen. Foto:  (AP Photo/Domenico Stinellis)
«GALACTICOS»: David Beckham, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane og Raul var de fremste ambassadørene for «Galacticos». Samir Nasri mener City nå kan bruke den merkelappen. Foto: (AP Photo/Domenico Stinellis) Vis mer