Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nasri-magi sendte City videre

Champions League-drømmen lever for de lyseblå.

• Roma - Manchester City 0-2

(Dagbladet): Manchester City reiste til den italienske hovedstaden uten stjernetrioen Vincent Kompany, Yaya Toure og Sergio Agüero.

Derfor var det essensielt for den videre Champions League-eksistensen at noen andre sto fram. Langt ut i 2. omgang var stillingen fremdeles 0-0, noe som betydde at Roma ville gå videre fra gruppe E sammen med Bayern München.

Manchester City måtte score. Og det gjorde at jubelbrølene var ekstra høye da Samir Nasri avanserte upresset innover i banen og banket ballen i mål fra rundt 20 meter en halv time før slutt.

Zabaleta doblet Selv om Roma både hadde en ball i stolpen og en avslutning som ble reddet på strek i etterkant, klarte aldri italienerne å score målene de trengte.

I stedet for fjernet høyre back Pablo Zabaleta all tvil fire minutter før full tid, da argentineren kriget inn 2-0 etter pasning fra nevnte Nasri.

Det betyr at Manuel Pellegrinis menn er videre til sluttspillet i Champions League, noe som så ut som en fjern drøm for bare to uker siden.

Små marginer Da lå Manchester City under 2-1 hjemme for Bayern München med bare fem minutter igjen å spille, men fikk et brukbart utgangspunkt før kveldens match etter at Agüero fullførte sitt eget hat-tricket og lagets utrolige snuoperasjon helt på tampen.

City var likevel avhengig av at CSKA Moskva ikke vant sitt oppgjør mot tyskerne i aften, noe de heller aldri var i nærheten av å gjøre. Allerede etter 18 minutter satte Thomas Müller inn det første målet, før Thomas Rode og Mario Götze fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Det medfører at russerne er ferdig på den største fotballscenen for denne sesongen, mens Roma går inn i Europa League.

TO STORLAG: Det var to tungvektere som møttes på Stadio Olimpico di Roma i kveld. Her representert ved Seydou Keita, Edin Dzeko (med ballen) og Francesco Totti. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / SCANPIX
TO STORLAG: Det var to tungvektere som møttes på Stadio Olimpico di Roma i kveld. Her representert ved Seydou Keita, Edin Dzeko (med ballen) og Francesco Totti. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / SCANPIX Vis mer